Zin in een buurtfoodfestival? Nodig op 24 oktober foodtrucks uit

Het initiatief Buurtkeukens komt met een nationaal evenement. Samen met het evenementen- en conceptenbureau RARE slaan zij de handen ineen, om foodtrucks in het zonnetje te zetten. Foodtruck ondernemers zijn extreem hard geraakt dit jaar, omdat zij veelal afhankelijk zijn van het festivalseizoen. Samen roepen zij iedereen op om op zaterdag 24 oktober 2020 overal in Nederland foodtrucks uit te nodigen: in straten, buurten, winkelcentra, meubelboulevards, bouwmarkten of vakantieparken. Via www.buurtkeukens.nl kunnen de foodtrucks aangevraagd worden. Alles uiteraard COVID-19 proof.

Buurtkeukens
Buurtkeukens.nl is een initiatief dat is ontstaan met de intrede van COVID-19. Nadat Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt haalde om deze ondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. ‘De buurt wilde hierna elke week een andere foodtruck uitnodigen, sommige mensen bestelden elke week wat via Buurtkeukens, anderen af en toe. Maar elke week was de foodtruck een gezellig middelpunt van de buurt! De saamhorigheid was ook echt voelbaar, weer of geen weer, dat maakt niet uit’, aldus Janssen. Via buurtkeukens.nl regel je super makkelijk een foodtruck voor jouw buurt en tegelijkertijd help je een foodtruckondernemer. De host (aanvrager) zorgt voor elektriciteit en/of water en promoot alles van tevoren via populaire buurt-apps, andere app-groepen of social media.

De Nationale Foodtruck Dag
De Nationale Foodtruck Dag is een terugkerend initiatief en gaat jaarlijks plaatsvinden in oktober. Het afgelopen half jaar hebben al meer dan 600 buurten foodtrucks uitgenodigd, door heel Nederland. Het doel is om in zo veel mogelijk buurten en andere locaties in Nederland een foodtruck te plaatsen op deze Nationale Foodtruck Dag. Met deze dag willen we bewerkstelligen dat buurten, bedrijven en andere organisaties in heel Nederland foodtrucks blijven bestellen het hele jaar door. Dit kan immers tijdens alle jaargetijden. Weer of geen weer, de “foodtruck-chefs” staan altijd met veel passie en plezier voor de gasten te koken. Zeker in de huidige coronatijd kunnen deze ondernemers de extra promotie goed gebruiken.

0 replies on “Zin in een buurtfoodfestival? Nodig op 24 oktober foodtrucks uit”