Fris het weekend in

Met Martini Non-Alcoholic Vibrante en Martini Non-Alcoholic Floreale introduceert het Italiaanse aperitiefmerk twee alcoholvrije en elegante alternatieven voor alcoholhoudende dranken.

We eten en drinken steeds bewuster. Dat betekent vaak: minder, maar beter. Binnen de aperitiefcategorie vertaalt zich dat ook naar een bewuster gebruik van alcohol en een toename in de vraag naar alcoholarme en -vrije dranken. Met Martini Non-Alcoholic biedt Martini twee varianten die zowel qua inhoud als vorm duidelijk de merksignatuur dragen.

100% Natuurlijk

Martini Non-Alcoholic wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de Martini vermouts zijn samengesteld. De nieuwe expressies worden tijdens het productieproces ontdaan van alcohol en vervolgens geïnfuseerd met een selectie van aromatische kruiden en planten. Het resultaat is een smaakvol, alcoholvrij, 100% natuurlijk en typisch Italiaans aperitief.

Vibrante & Floreale

De robijnrode Martini Non-Alcoholic Vibrante heeft het meest fruitige karakter van de twee en wordt gekenmerkt door toetsen van Italiaans bergamot. Zijn goudgele zusje MartiniNon-Alcoholic Floreale smaakt wat zoeter en bloemiger (vandaar de naam) en zweemt naar kamille.

Identiteit

Het design van zowel fles als label zijn onmiskenbaar Martini, met de karakteristieke Martini Racing strepen op de hals en het “ball & bar” merklogo op de buik. Al werd dat logo voor de alcoholvrije versies uitgevoerd in het blauw.

Cocktailrecept

De aanbevolen manier om van Martini Non-Alcoholic te genieten, is in een 50/50 verhouding met tonic en in een groot ballonglas gevuld met ruim ijs. Voor de afwerking van zowel Vibrante als Floreale met tonic is een schijfje sinaasappel sterk aanbevolen. Puur over ijs kan ook, voor wie de complexiteit van deze nieuwe expressies wil ervaren. Ook lenen ze zich perfect voor vernieuwende mixes. Zoals de Martini Non-Alcoholic Sunset Spritz, die bestaat uit 50 ml Martini Non Alcoholic Floreale, 25 ml ananassap, 10 ml vers geperst citroensap en ruim tonic. Uiteraard over ijs in een coppaglas en afgewerkt met een takje munt, een schijfje limoen, een schijfje citroen en een snuifje zout.

Prijs en beschikbaarheid

Te koop bij onder andere Albert Heijn, Gall & Gall en Jumbo. Aanbevolen verkoopprijs € 10,49

0 replies on “Fris het weekend in”