Excellente bereidingen met behulp van waterdruppels

V-ZUG VIERT 20 JAAR STOMEN

De afgelopen 20 jaar hebben de combi-stoomovens van V-ZUG een ware revolutie ontketend in de keukens van particulieren. Wat ooit begon met eenvoudige waterdruppels, is vandaag een zeer nauwkeurige bereidingen technologie die nog steeds verder ontwikkeld wordt. Daarom is het nu tijd om eens te kijken naar wat V-ZUG de afgelopen twee decennia heeft verwezenlijkt en om hun succesverhaal even in de kijker te plaatsen.
De kernthermometer die de temperatuur van het gebraad meet of recepten die met een druk op de knop worden gestart… De huidige generatie combi-stoomovens kunnen tegenwoordig heel wat meer dan alleen groenten stomen. Ze zijn een intelligente hulp in de keuken. Ze zorgen ervoor dat gerechten tot in de puntjes perfect worden bereid en ze halen het beste naar boven in de bereide voedingsproducten. Maar wat nu in talrijke huishoudens iets heel gewoons is, was twintig jaar geleden een baanbrekende innovatie.

De verfijnde combinatie resulteert in nieuwe kooken bakresultaten

Alles begon eind jaren 90… Toen bestond er al een eerste compacte drukstoomoven voor gezinnen, maar dit toestel was allesbehalve gebruiksvriendelijk. De toenmalige projectleider bij V-ZUG, Erwin Bucher en hardware engineer, Jürg Gisler, hadden maar één doel voor ogen: „Wij wilden een toestel ontwikkelen dat veelzijdig inzetbaar was en waarin de stoomfuncties werden gecombineerd met de conventionele bereidingsprogramma’s van de bakoven.” In 2001 werd dit streven een feit met de lancering van de Combi-Steam SL. Het grote verschil met de bestaande stoomovens was het gepatenteerde Climate Control System (CCS) met de klimaatsensor. „Hiermee stak ons keukentoestel torenhoog uit boven de reeds bestaande modellen op de markt,” aldus Roman Kaufmann, Head of International Product Management Cooking. Dankzij de geraffineerde combinatie van gestuurde stoom, echte hete lucht en de intellectuele technologie toverde de Combi-Steam SL van V-ZUG eenvoudig, veilig en snel de allerbeste kook- en bakresultaten op tafel.

Excellence Line: de grootste mijlpaal in de geschiedenis van V-ZUG

Ongeveer zeven jaar later lanceerde V-ZUG een nieuwe wereldprimeur: dankzij het programma GourmetStomen werden nieuwe gaarprocessen mogelijk die voorheen ondenkbaar waren. Luchtige bakproducten of gevulde paprika’s waren in een handomdraai klaar. In 2015 kwam de MSLQ op de markt. In deze combi-stoomoven werden drie bereidingswijzen gecombineerd: conventionele hitte, stoom en microgolven. _

En net in het jubileumjaar kon V-ZUG met de lancering van de Excellence Line zijn grootste mijlpaal optekenen op het gebied van techniek en design. De Excellence Line mag met recht en reden de kers op de taart worden genoemd in het 20-jarige succesverhaal van V-ZUG. „De Excellence Line is zonder enige twijfel het grootste project van V-ZUG. Wij hebben heel veel geïnvesteerd en een nieuw platform opgericht dat we in de toekomst verder willen uitbouwen”, licht Roy Keller, de projectleider van de Excellence Line, toe. De toestellen van deze productlijn moeten nog nauwkeuriger, automatischer, individueler en eenvoudiger te bedienen zijn en ze moeten kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klanten. Met dat doel voor ogen en een extra portie stoom staat V-ZUG in de startblokken voor nog eens 20 jaar topproducten en innovaties.

Meer informatie: vzug.com

OVER DE V-ZUG-GROEP

V-ZUG is al meer dan 100 jaar de absolute marktleider in Zwitserland op het gebied van huishoudapparaten. Sinds 1913 ontwikkelt én produceert het bedrijf in het hart van Zwitserland innovatieve apparaten van absolute topkwaliteit voor de keuken en de wasplaats. De apparaten zijn er niet alleen op gericht om het dagelijkse leven van ons allen makkelijker te maken, maar ze willen ook elke dag opnieuw inspireren. Dat is wat V-ZUG belooft: ‘Swiss perfection for your home’ of: ‘De Zwitserse perfectie (voor uw) thuis.’ Omdat iedereen waar ook ter wereld de Zwitserse innovatiekracht, precisie en kwaliteit op prijs weet te stellen, besloot het bedrijf in 2010 om hun hoogwaardige huishoudapparaten ook buiten de Zwitserse landgrenzen aan te bieden.

0 replies on “Excellente bereidingen met behulp van waterdruppels”