Voor een Baskische break ga je naar Sagardi Amsterdam

Afgelopen maart opende Sagardi Amsterdam tot ‘s avonds laat kun je hier – in het ruim opgezette restaurant of op een van de twee heerlijke terrassen op de Spuistraat en aan het Singel – genieten van de mooiste producten uit de regio en jezelf volledig op Baskische bodem wanen. Hiermee biedt Sagardi iets werkelijks unieks, want behalve in het Baskenland vind je dit kraakverse aanbod nergens anders en al helemaal niet met uitzicht op de gracht! 
Van het Baskenland naar het bord
In 1996 opende de Baskische chefs Iñaki en Mikel López de Viñaspre de allereerste Sagardi in Barcelona. Dit Baskische streekrestaurant gebaseerd op de recepten van hun grootmoeder groeide weldra uit tot een begrip, en wereldwijde uitbreiding volgde. Trouw aan de rijke Baskische culinaire tradities staat bij Sagardi het product altijd centraal. Er gaat niets boven versheid en topkwaliteit. Om die reden wordt álles – de groenten uit de eigen tuin, het vlees van eigen boerderijen en de vis uit de Noordzee – vers aangevoerd. De producten worden rechtstreeks uit het Baskenland geïmporteerd en zijn met de grootst mogelijke zorg en respect behandeld om hun smaak en textuur te optimaliseren. Ook de wijnkaart waar, naast een indrukwekkende selectie internationale wijnen, een glansrol is weggelegd voor Baskische wijnen, ciders en regionale bieren, is uitzonderlijk. 
Pintxosbar
Pintxos vormen een essentieel onderdeel van de Baskische cultuur. In Sagardi’s pintxosbar voorin de zaak, wordt een breed aanbod seizoensgebonden pintxos uit Donostia gepresenteerd. Dit is een uitstekende plek om uitgebreid te proeven (en de tijd te vergeten), maar ook om een avond te beginnen en vervolgens door te schuiven naar het restaurant.

De Baskische grill
Sagardi‘s chefs beheersen de eeuwenoude traditie van de Txuleton tot in perfectie en Sagardi’s grill, ontworpen en gebouwd op basis van 25 jaar kennis en ervaring van Iñaki, vormt het vurige hart van iedere Sagardi. Het hand geselecteerde, gerijpte rundvlees is afkomstig van ambachtelijk gehouden Vaca (ex-melkkoeien 9-13 jaar). Het premium rundvlees van Buey (Galicische ossen 14-20 jaar) heeft een rijpingsproces ondergaan van minimaal vier tot maximaal zes weken, wat voor buitengewone texturen en smaken van het land, melk en gras zorgt. Ook visliefhebbers worden op hun wenken bediend. Bij Sagardi wordt de perfect bereide, dagverse vis uit de Noordzee in zijn geheel gepresenteerd en gefileerd aan tafel.

Grootmoeders keuken
Uit grootmoeders keuken komen onder meer de nu al iconische kabeljauw omelet, Txangurro (krab bisque) Donostia style, Txipirones (baby inktvis) met seizoensgroenten en in Rioja gestoofde ossenstaart. Maar of je nu piquillo pepers, gegrilde artisjokken, een salade uit de tuinen van Hernani of een garnalen carpaccio bestelt: bij Sagardi krijg je uitsluitend het beste van het Baskenland op het bord.
 
Openingstijden Pinxtosbar
Zondag t/m donderdag van 11.00 tot 00.30 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 01.00 uur

Openingstijden Restaurant 
Zondag t/m donderdag lunch van 12.00 tot 15.00. Diner van 18.00 tot 23.00 
Vrijdag en zaterdag lunch van 12.00 tot 15.00. Diner 18.00 tot 23.30

Adres
Spuistraat 304
1012 VX Amsterdam
Tel. +31 10 200 4317
www.sagardi.nl

0 replies on “Voor een Baskische break ga je naar Sagardi Amsterdam”