Esentzia Sagardi: voortreffelijk vlees van de Baskische grill

Sagardi Amsterdam is hét adres voor de allermooiste producten uit het Baskenland op de best mogelijke manier bereid, namelijk op traditionele wijze op Sagardi’s zelf ontworpen, unieke Baskische grill. Om de culinaire schatten en gebruiken van de geboortegrond te eren heeft Sagardi een nieuwe traditie in het leven geroepen: Esentzia Sagardi. Een terugkerend culinair evenement waarbij telkens één product gehighlight wordt in een speciaal hiervoor samengesteld menu. De eerste editie, die nog loopt tot en met 28 november, staat volledig in het teken van Galicisch rund. Wie vlees wil eten waar van begin tot eind op een respectvolle manier mee is omgegaan moet hier zijn. Tijdens Esentzia Sagardi ontdek je rundvlees zoals je het nog nooit geproefd hebt.

Esentzia Sagardi

Mikel López de Viñaspre, Gregorio Tolosa en Inaki López de Viñaspre

Mikel López de Viñaspre, chef-kok en medeoprichter van Sagardi, en Gregorio Tolosa, chef-kok van Bidea2 in Pamplona, hebben voor de allereerste Esentzia Sagardi een buitengewoon menu ontworpen. Tijdens deze eerste editie zorgen zij met de meest uiteenlopende stukken rund van de grill voor culinair vuurwerk.


Gerijpte rundercarpaccio met garnalen uit Palamós

Next level culinair vuurwerk

Beide chefs vinden elkaar in hun wederzijds respect voor het product, voor het vuur en voor de kwaliteit van de grondstoffen. Hun meesterlijke beheersing van de vlammen spitst zich tijdens de aftrap van Esentzia Sagardi toe op het topkwaliteit vlees van Discarlux, de officiële leverancier van Sagardi. Gezamenlijk creëerden ze een avant-gardistisch zesgangen menu waarin avontuurlijke gasten kunnen ervaren hoe met de bereiding op vuur extra smaak aan een product kan worden gegeven en hoe op deze wijze zelfs minder gangbare stukken vlees en vis eersteklas ingrediënten worden.  

Sandwich van rundertong

Sagardi’s grill

Het allereerste – van in totaal vier exclusieve Esentzia Sagardi menu’s die het komende jaar op Sagardi’s kaart zullen verschijnen – is opgebouwd rondom Galicisch rund van meer dan tien jaar oud dat 30 dagen zorgvuldig is gerijpt. Om de textuur van dit natuurlijke topproduct te transformeren en de smaakpapillen een ongekende ervaring te bezorgen, wordt de speciaal door Sagardi ontworpen grill gebruikt die zijn oorsprong vindt in de Baskische traditie.

Menu

Het menu begint met een eetlust opwekkende sandwich van rundertong. Deze wordt gevolgd door een gerijpte rundercarpaccio met garnalen uit Palamós en hun ‘esentzia’, Steak Tartare met ‘Almadraba’ gevangen tonijnhart uit Barbate, zwezerik met ‘Belza’ paddenstoelen en een Txuleton met seizoenspiquillos. Het dessert: ananas, vanille en caramel is naar een recept van Pierre Hermé. Voor carnivoren die willen genieten van de beste ingrediënten en die de eeuwenoude Baskische traditie van bereiding op vuur met zorg, met passie en met subtiliteit van dichtbij willen ervaren.

Het Esentzia Sagardi Menu is nog t/m 28 november te bestellen voor € 85 bij Sagardi Amsterdam. Het menu is alleen beschikbaar voor minimaal twee personen.

Sagardi Amsterdam 

Spuistraat 304

sagardi.nl


Openingstijden restaurant

Alle dagen geopend van 12.00 tot 20.00 (zolang de huidige corona-maatregelen gelden).
Reguliere openingstijden van 12.00 tot 23.00                                                                     

Reserveringen

Reserveren kan telefonisch via 010 2004317 of via deze link.

0 replies on “Esentzia Sagardi: voortreffelijk vlees van de Baskische grill”