Duurzaam pop-up restaurant The Greanery opent in de Gashouder

Op donderdag 24 september opent in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam het The Greanery. Gedurende vier weken staan in dit vegetarische en duurzame pop-up restaurant in de Gashouder drie ideeën centraal: het eten moet lokaal zijn geproduceerd, de energie-uitstoot moet worden gecompenseerd en het restaurant houdt er een zero waste-policy op na. Na afloop van de kick-off in De Gashouder zullen andere iconische locaties door het land volgen.

Restaurant van de Toekomst

The Greanery is een reizend, duurzaam pop-up restaurant, dat uitsluitend werkt met lokale producten, een zero waste-policy heeft en tijdens deze eerste editie al volledig emissie-vrij is. Zo is bijvoorbeeld de stroom voor deze editie afkomstig van  batterijen met in Amsterdam opgewekte groene energie. Bovendien gebeurt dit zonder verdere CO2-uitstoot. Daarnaast is er zowel een grondstoffenplan als een logistiek plan voor alle materialen ontwikkeld, om het streven van ‘zero waste’ te bewerkstelligen. In vijf jaar tijd wil The Greanery zich dan ook manifesteren tot het ‘Restaurant van de Toekomst’.

De Gashouder wordt voor de gelegenheid getransformeerd tot een groene omgeving, waarbij het interieur met video-mapping en live-muziek een futuristische makeover krijgt. In de hoofdstad is het toepasselijke thema ‘Amsterdam’, maar dit verandert per locatie. Na afloop van de eerste editie zullen de bevindingen – ingrediënten, uitstoot en energie; alles wordt gemeten – gebruikt worden om op een volgende locatie een nog vooruitstrevendere versie van The Greanery neer te kunnen zetten.

Het innovatieve concept is afkomstig van Clayton Fredrik en Atakan Akardere, die beiden afkomstig zijn uit de festival- en evenementenbranche. Clayton, verdiende zijn sporen onder andere bij  ID&T en de laatste jaren als zelfstandig concept-ontwikkelaar en Atakan als eigenaar van WAVES Amsterdam, gespecialiseerd in evenementen, activaties en communicatie.

Veiligheid

The Greanery houdt zich aan de corona-richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Er is met honderd tot honderdvijftig gasten nog steeds voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Ook neemt de organisatie extra maatregelen rondom hygiëne, zoals desinfecterende zeep bij de toiletten.

The Greanery is van 24 september t/m 17 oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Reserveren is mogelijk via www.thegreanery.com.

0 replies on “Duurzaam pop-up restaurant The Greanery opent in de Gashouder”