Duurste chocolade ter wereld proeven

Zaterdag 22 en zondag 23 februari is het Chocoa Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Chocoholics vinden op dit jaarlijkse chocoladefestival de grootste variatie aan chocolade en kunnen deze keer kennismaken met de duurste chocolade ter wereld. Bijna 100 chocolademakers en cacaoboeren uit de hele wereld presenteren bijzonder lekkere en duurzaam geproduceerde chocolade. Het festival bestrijkt het hele ketenproces, van bean-to-bar. 

Chocoa prikkelt alle zintuigen
Het Chocoa Festival ademt chocolade. Je kunt luisteren naar inspirerende verhalen van chocolademakers en cacaoboeren en ruiken aan en proeven van exotische soorten en smaken chocolade uit bijvoorbeeld Zambia, Suriname, Vietnam en  Colombia. Er zijn chocolademakers uit Afrika, Azië, Europa, Midden- en Zuid-Amerika en de Verenigde Staten. In het USA Chocolate Pavilion is een groep bean-to-bar craft chocolademakers vertegenwoordigd om bezoekers te laten proeven wat zij maken. Voor chocoholics een unieke kans om hun grenzen te verleggen en chocolade te proeven die nog niet te krijgen is in Nederland.

Duurste chocolade ter wereld

Beide dagen zijn er gratis én betaalde proeverijen en het is zelfs ook mogelijk de exclusieve To’ak Chocolade te proeven, de duurste chocolade ter wereld. De toprepen worden verkocht voor 450 euro. Tijdens de bean-to-bar workshops steek je je handen uit de mouwen en leer je hoe je zelf van cacaobonen chocolade maakt. Wie chocoladesommelier wil worden, kan daarvoor op zaterdag een kennismakingscursus volgen; professioneel leren hoe je chocolade proeft. Zondag 23 februari wordt de onderscheiding voor de beste cacaodrank van Chocoa uitgereikt. Bezoekers kunnen het hele weekend meedoen in de publieksjury voor deze Cocoa Drink Awards.

Openingstijden van 10.00 – 18.00 uur. Meer informatie en toegangskaarten: chocoafestival.nl.

0 replies on “Duurste chocolade ter wereld proeven”