Deliveroo viert vijfjarig bestaan in Nederland: dit bestelden we

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en poké bowls verder, dus tijd om de balans op te maken: wat heeft de bezorgdienst ons op culinair gebied gebracht in de afgelopen jaren? Wie vandaag bestelt brengt Deliveroo in ieder geval ook een gratis een pint Ben & Jerry’s ijs!

Burgers onveranderd populair
Inmiddels bezorgt de dienst eten van ruim 3.000 lokale restaurants in negentien Nederlandse steden. Nog altijd staan de Amerikaanse en Italiaanse keukens prominent op de eerste en tweede plaats. Even was er ruimte voor een culinair uitstapje en betraden de keukens van Hawaï (2018) en Japan (2019) de top drie, maar in 2020 bleven we liever dicht bij huis – ook op eetgebied – en staat weliswaar Nederland op de derde plek. Vooral in Amsterdam is men niet vies van een Hollandse snack op z’n tijd. Dit waren per keuken de meest populaire gerechten bij Deliveroo:

Top 3 Amerikaanse gerechten:

  1. Cheeseburger – Five Guys, Den Haag
  2. Whopper® Menu – Burger King, Reguliersbreestraat Amsterdam
  3. Spicy Chicken Taco – Taco Bell, Eindhoven

Top 3 Italiaanse gerechten:

  1. Margherita – Follia, Den Haag
  2. Kinder Bueno – IJssalon Intermezzo, Tilburg
  3. Finocchiona salami – De Pizzabakkers, Haarlem

Top 3 Nederlandse gerechten: 

  1. Van Dobben Kroket – Van Dobben, Amsterdam
  2. Broodje Gehaktbal – Slagerij Vet, Amsterdam
  3. Frikandel speciaal – Frietboutique, Amsterdam

Vrijdag, besteldag
Wat wel is overgewaaid vanuit het buitenland is het tijdstip waarop Nederlanders zijn gaan eten. De gemiddelde bestelling werd in 2015 om 19:13 uurgeplaatst, waar Deliveroo tegenwoordig voornamelijk wordt geraadpleegd om 19:47 uur. Ook de dag waarop we liever niet zelf in de keuken staan is veranderd: vijf jaar geleden was zondag nog de populairste dag om eten te bestellen, in 2020 laten we de riders massaal voorrijden op vrijdag.

 

Gratis Ben & Jerry’s ijs
Wie jarig is trakteert, en omdat Deliveroo vijf jaar bestaat geven ze op vrijdag 9 oktober gratis Ben & Jerry’s ijs weg. Vanaf 14:00 uur kan met de code ‘TRAKTATIE’ een gratis pint ijs bestellen via de Deliveroo-app in de ‘Ben & Jerry’s Birthday Store’. Deze wordt gratis bezorgd tot aan de deur, zolang de voorraad strekt.

Deze actie is geldig in de volgende steden: Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Delft, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. Lees hier de actievoorwaarden.

0 replies on “Deliveroo viert vijfjarig bestaan in Nederland: dit bestelden we”