5 x lekker buiten zitten!

Om de getroffen horeca tegemoet te komen, eindigt het terrasseizoen dit jaar een kalendermaand later dan normaal, namelijk op 31 oktober. Als het aan sommige politici ligt, mogen horeca eigenaren met een terrasvergunning zelfs de hele komende winter open blijven*. TheFork verzamelde enkele van de leukste terras-spots. 

[Inzet Het Schielandhuis, Rotterdam]
Bistro Baret

1. Amsterdam – Bistro Baret

Gelegen op een unieke locatie aan de Amstel, komen buurtbewoners hier samen om te borrelen en te genieten van kleine gerechten zoals oesters, steak tartare en de befaamde garnalenkroketten van Holtkamp. Een hidden gem, midden in de stad, want op deze locatie pak je in Amsterdam altijd de laatste zonnestralen mee.

2. Den Haag – Sophia

Een citytrip Den Haag sluit je het liefst af bij Sophia, waar je op het ruime terras aan de Zeestraat uitzicht hebt op het Vredespaleis. En mocht het een warme Indian Summer worden, dan zit je met vijf minuten op het strand. Na het diner kun je gewoon blijven slapen in het naastgelegen Carlton Ambassador hotel.

3. Utrecht – Le Jardin
Bij Le Jardin heb je de keuze om plaats te nemen in de – it’s all in the name – pittoreske tuin of aan de voorkant van het etablissement, waarbij je dan uitkijkt over de gezellige Mariaplaats. Alle vega’s opgelet; De gerechten bestaan voor 80% uit plantaardige producten. En wil je nog een kleinigheidje meenemen voor thuis, dan is een bos bloemen van de in-house bloemist een aanrader.

4. Rotterdam – Het Schielandshuis
Het Schielandshuis is één van de oudste historische gebouwen van Rotterdam en stamt uit 1665. Hier geniet je in de ‘secret garden’ van een lunch, borrel of diner, waarbij je de drukte van de stad even kunt ontvluchten.

5. Groningen – Cervantes

Een bordje aceitunas, pan con tomate en een lekkere cocktail, meer heb je niet nodig om een fijne terras-middag of -avond te beleven. Chef Laurens legt je graag in de watten met wat Spaanse gezelligheid zodat je in stijl kunt nazomeren. Adios!

* Het Parool, 19 augustus 2021

Over TheFork

TheFork, een Tripadvisor®-merk, is het toonaangevende online restaurantreserveringsplatform voor restaurants. De missie van TheFork is om restaurants en gasten met elkaar te verbinden, door middel van een wereldwijd netwerk van bijna 80.000 partnerrestaurants. Met 22 miljoen recensies en 28 miljoen app downloads is het platform TheFork dé manier om een tafel te reserveren in een restaurant. Via TheFork (app en website), evenals via Tripadvisor, kunnen gasten eenvoudig een restaurant selecteren op basis van hun eigen voorkeur (bijvoorbeeld locatie, type keuken en gemiddelde prijs), recensies  raadplegen, de beschikbaarheid controleren en direct 24/7 online reserveren. 

0 replies on “5 x lekker buiten zitten!”