De Mooncake foodiebag: een tas met een boodschap

Jonneke de Zeeuw, beter bekend als Mooncake, heeft deze week de nieuwste editie van haar Mooncake foodiebag gelanceerd. Een tas vol eet- en drinkplezier, die laat zien hoe geweldig en divers het Nederlandse culinaire landschap eruitziet. De juni-editie staat in het teken van de leukste en lekkerste Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse invloeden op Nederland.

De culinaire reis wordt compleet gemaakt met de Mooncake minigids met hierin recepten, een Spotify playlist, een stukje geschiedenis, een kookvideo met Palami die haar bij deze editie helpt met enkele recepten, zie snippet, een unboxing video waarin Mooncake ieder product in de tas toelicht en nog meer.

De tas kan nog t/m 26 juni via de website besteld worden en kost € 45.

Een tas met een boodschap

Via de foodiebag licht Mooncake iedere maand een andere culinaire invloed op Nederland toe. Mooncake over haar foodiebag: ‘Het is hoog tijd dat we alle inwoners van Nederland, ongeacht hun roots, gaan zien als een onlosmakelijk en gelijkwaardig onderdeel van de maatschappij. En niet als ‘die exotische ander’. Want op die manier maakt die zogenaamde ‘ander’ natuurlijk nooit écht onderdeel uit van dit land. Ik hoop dat iedereen zich hier op een dag 100% thuis mag voelen, met de foodiebag probeer ik bij te dragen aan meer eenheid.’

Producten worden ingekocht bij de Mooncake-helden

Mooncake startte met haar foodiebag tijdens het begin van de coronacrisis, om zo haar favoriete kleine ondernemers te steunen. De foodiebag bleek een succes en hierdoor ook een hele fijne steun in de rug voor de Mooncake-helden.

Recepten en muziek-, film- en boekentips

De foodiebag zit boordevol prachtige producten die Mooncake zelf zorgvuldig heeft geselecteerd. En om de culinaire reis compleet te maken komt de tas samen met een Mooncake-minigids met recepten, verhalen, kookvideo’s, een passende Spotify-playlist (met aandacht voor traditionele en hedendaagse muziek maar ook bijv. Nederlands-Pakistaanse artiesten), een film- en kookboekenlijst, geheime restaurant- en winkeltips en een unboxing-video waarin Mooncake je meer vertelt over de producten. En dit alles is dus deze maand toegespitst op de Indiase, Pakistaanse en Surinaams-Hindoestaanse (eet)cultuur.

Verkoopinformatie

De producten voor de juni-editie worden ingekocht bij Mooncake-helden  Saeed’s Curryhouseen  Authentic India. Een deel van de recepten komt uit de koker van Paulami van @spicetripwithpaulami.
De tas is ‘vegetarisch’: er zitten geen vlees- of visproducten. Ook is ie bijna volledig vegan op één product na.

Bij je betaling kun je € 1,50 extra doneren aan Samen Vooruit – voor iedereen een warme maaltijd!
Je kan de tas op 30 juni ophalen in Amsterdam-Oost (Saeed’s Curryhouse– Javastraat 9 ) óf je kan hem binnen Amsterdam e.o. laten bezorgen. Ook kan de foodiebag binnen Nederland verzonden worden via Post NL.
Afhaalprijs: €45,- btw // Bezorgprijs: €49,95 incl. btw (in Amsterdam e.o.) // Verzenden binnen Nederland: €54,95 incl. btw (via PostNL, incl. doos)

Meer over Mooncake

Mooncake, a.k.a. The Queen of Culinary Treasures, werd na het winnen van de foodblog van het jaar 2017, bekend met haar eigen videoserie bij de Volkskrant (tikker staat op 2 miljoen kijkers en counting), een kookboekenitem op RTL4’s 5 uur Live en haar wekelijkse lunchrubriek op BNR Nieuwsradio. Op Mooncake.nl vertelt ze je waar je gegeten moet hebben voor je deze planeet weer verlaat en waarom. Geen hippe hotspots of chique restaurants maar plekken die tot haar grote verbazing vaak onterecht onderbelicht zijn. Met haar artikelen en video’s biedt ze kleine, bijzondere ondernemers een podium en brengt ze bovendien in kaart hoe goed het Nederlandse culinaire landschap er op dit moment uitziet.

Mooncake foodtour & gastspreker / curator

Mooncake’s onbetwiste specialiteit is haar foodtour, oftewel wandelingen door specifieke buurten waar je de allerlekkerste hapjes uit alle windstreken, maar toch van Nederlandse bodem, proeft. Daarnaast geeft ze als multiculinair foodblogger inspirerende expert talks over alles dat Nederlands’ nieuwe culinaire landschap te bieden heeft.

Eind 2019 heeft Mooncake voor Het Huis van alle Talen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (een programma waarmee de OBA een zo groot en divers mogelijk publiek naar de bibliotheek wil trekken) een boekencollectie samengesteld die de culinaire diversiteit van Amsterdam weerspiegelt.

Haar bakboek Mooncake werd genomineerd voor de verkiezing van het Multiculinair Kookboek 2019.