De emoties van Moshik

In 2012 verliet de Israëlische chef-kok Moshik Roth na zes jaar zijn sterrenzaak het Brouwerskolkje in Overveen en startte samen met Salem Samhoud restaurant &Samhoud** aan de Oosterdokskade in Amsterdam. In 2018 vond hij zijn zaak en interieur opnieuw uit onder de naam &moshik**. Dit zijn de feiten. Maar Moshik Roth is geen man van de feiten. Wie hem experimenteel noemt, zal hij vriendelijk doch direct corrigeren. Want niet de technieken, maar de emoties en herinneringen De emoties van Moshik NENI, het Oost-Mediterrane restaurantconcept van Haya Molcho en haar vier zoons dat na de Weense Naschmarkt tal van andere Europese steden veroverde, is nu neergestreken in Amsterdam. De locatie is giga: de voor malige Citroëngarage op het Stadionplein.

Designbureau Concrete was verantwoordelijk voor het interieur dat de sfeer ademt van een zonnige patio. De grote open keuken draagt bij aan de informele setting in het restaurant waar family-style gedineerd wordt. Op de kaart veel frisse, aangemaakte groentes, fantastische falafel en natuurlijk NENI Amsterdam geopend van Moshik bepalen dagelijks het menu. Tot en met april toont de tweesterrenchef meer dan ooit de essentie van zijn cuisine in een tijdelijk zevengangenmenu, waarbij elke maand een andere emotie op de kaart van &moshik** staat. Moshik wil zijn gasten zo betoveren; dat gaat om smaak, maar ook om het servies en het interieur.

Oosterdokskade 5
Reserveren via: moshikrestaurant.com