De Eendracht opent in Blaricum en Hilversum

Buurtcafé en restaurant De Eendracht, al jaren een begrip in Abcoude, Maarssen en Weesp, heeft uitgebreid met twee Gooische vestigingen. De Jonge Haan in Hilversum en Tafelberg in Blaricum worden per 1 juni toegevoegd aan De Eendracht-familie. Twee zaken met een lange en mooie historie, maar het werd tijd voor wat nieuws! Met de naamsverandering komt een nieuw concept en een nieuwe kaart – onder culinair auspiciën van niemand minder dan Maik Kuijpers –  maar de ruime terrassen en ook de houtoven in de Blaricumse zaak blijven behouden!

Lokale producten

Het Horeca Kantoor (HHK), de partij achter succesvolle horeca-concepten als Bar Spek in Amsterdam, Tijn Akersloot in Zandvoort en De Eendracht, weet als geen ander hoe je zo’n verandering moet aanpakken. Mede-eigenaar Lodewijk Keulen: ‘Door de coronacrisis kregen wij, horecaondernemers, de kans om op een andere manier naar onze toekomst te kijken. Daarom besloten we de Jonge Haan en Tafelberg versneld toe te voegen aan het succesvolle concept van De Eendracht. Zo kunnen we bouwen aan De Eendracht en kan het Gooische publiek rekenen op twee mooie nieuwe zaken die nóg meer aansluiten bij hun wensen: een ontmoetingsplek voor iedereen, waar verse producten van lokale leveranciers worden gebruikt.’  Zo komen de eieren, kazen en het vlees van boerderij Lindenhoff uit Baambrugge, serveren ze speciaal bier van Oedipus uit Amsterdam en is de friet van Friethoes uit Haarlem.

Topchef in buurtcafé

De kracht van De Eendracht is volgens Lodewijk dat het een huiskamer voor ieder moment van de dag is, waar je altijd goed en betaalbaar kunt eten. ‘In feite zijn al onze vestigingen een buurtcafé en toprestaurant ineen.’ Om deze stelling kracht bij te zetten trokken Lodewijk en consorten Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, aan om de menukaart van de Eendracht te perfectioneren. De inrichting van de zaken – gerealiseerd in samenwerking met Jonker uit Baambrugge – laat zich het best laat omschrijven als industrieel meets huiskamer.

Blaricumse feestavond of brainstorm in Hilversum

Ook zijn (delen van) beide locaties – als het ‘straks’ allemaal weer mag – te huur voor evenementen. Dan zullen ook grotere events weer in deze Gooische vestigingen worden georganiseerd, denk aan BBQ Nights én De Eendracht Blaricum Danst!

0 replies on “De Eendracht opent in Blaricum en Hilversum”