De beste chef ter wereld komt naar Nederland


Op 2, 3 en 4 februari 2021 wordt de eerste editie van World’s Best Chefs. Tijdens dit gastronomisch topevenement, georganiseerd door reisbureau Buitenlandsche Zaken en Meesterkok François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs, wordt Geurds in de keuken bijgestaan door niemand minder dan Mauro Colagreco, de chef-kok van Mirazur*** in Menton, Frankrijk (No. 1 World’s 50 Best Restaurants).

Het reisbureau, bekend om haar gastronomische reizen naar de beste restaurants van de wereld, had veel reizen gepland staan toen de coronacrisis uitbrak. De reizen werden naar volgend jaar verschoven, maar het team van Buitenlansche Zaken wilde meer. Door hun goede connecties met de toprestaurants zijn ze erin geslaagd om Mauro Colagreco van Mirazur*** in Menton, Frankrijk, het beste restaurant van de wereld, voor drie dagen naar Nederland te halen. In François Geurds de Meesterkok met in totaal drie Michelinsterren, FG Restaurant** en FG Foodlabs* en ervaring bij internationale toprestaurants als The Fat Duck en Le Bernardin, werd een enthousiaste partner gevonden.

12-gangenmenu

Tijdens World’s Best Chefs zullen de twee chefs twaalf prachtige gerechten bereiden die worden geserveerd met een schitterend wijnarrangement. Op het menu onder meer signature dishes zoals de Luxus Beta Vulgaris (Beetroot, oscietra Caviar Cream) van Mauro Colagreco en de Kombu/oester/lever en passievrucht van François Geurds. 

De prijs voor dit 12-gangenmenu inclusief wijnarrangement bedraagt € 695,00 euro p.p. Er wordt in twee chefs gewerkt: lunch en diner.

Baret Dokmecian, creative director van Buitenlandsche Zaken: ‘Sinds 2013 organiseren we exclusieve culinaire reizen naar de mooiste restaurants van de wereld. Door het coronavirus hebben we veel moeten annuleren of verplaatsen. Ik denk liever in oplossingen en mogelijkheden en ben gaan kijken wat er wel mogelijk was op korte termijn. We zijn blij dat zowel Mauro als François enthousiast reageerden op ons idee: twee chefs van het hoogste niveau samen in de keuken in ons eigen land. De coronaregels houden we strikt in de gaten en worden tot in de letter opgevolgd. Veiligheid gaat boven alles, maar dat betekent niet dat we geen mooie plannen maken en onze gasten de tijd van hun leven kunnen geven.’

De organisatie van de tweede editie van World’s Best Chefs is ook al gestart, hierover wordt later meer bekend gemaakt.

World’s Best Chefs wordt georganiseerd op 2,3 en 4 februari 2021 in Rotterdam.

Locatie: FG Restaurant & FG Foodlabs

Reserveringen via: wbc@buitenlandschezaken.nl

0 replies on “De beste chef ter wereld komt naar Nederland”