De beste alcoholvrije wijnen

Waar we normaal gesproken het jaar beginnen met nieuwjaarsrecepties- en borrels, is het dit jaar misschien wel makkelijker dan ooit om de alcohol te laten staan. Met alcoholvrije wijnen die écht lekker zijn, kunnen zelfs de grootste liefhebbers meedoen met de Dry January-trend. Wijnwinkel Le Nord uit Rotterdam tipt de beste alcoholvrije wijnen om van Dry January een succes te maken.

Smaakbeleving

Het blijkt niet altijd makkelijk om een alcoholvrije wijn te vinden die qua smaak en ervaring écht in de buurt komt van een ‘normale’ wijn. Want alcoholvrij of niet: wijn moet lekker zijn. Kirsten van Harten, manager van Wijnwinkel Le Nord. ‘De betere alcoholvrije wijn wordt gemaakt van een alcoholhoudende wijn waar de alcohol vervolgens uitgefilterd wordt. Doordat die techniek steeds beter wordt, is de smaak van alcoholvrije wijn de afgelopen jaren sterk verbeterd.’

Spaanse Aldea wijnen

Na uitgebreid proeven heeft Wijnwinkel Le Nord twee Spaanse alcoholvrije wijnen geselecteerd van wijnmerk Aldea. De rode wijn is gemaakt van de Tempranillo druif. De wijn heeft een aantrekkelijke rode kleur met een beetje violen en een intense essentie van zwarte en rode bessen. Deze Tempranillo heeft vanille- en karameltonen in de neus. De witte variant is van Verdejo gemaakt. De wijn is helder met een licht strogele kleur, heeft intense aroma’s en geeft een nasmaak van rijpe druiven. De kruidige en frisse tonen maken deze Verdejo geschikt voor elk moment.

De wijnen zijn voor €5,95 per fles te bestellen via: wijnwinkellenord.nl

0 replies on “De beste alcoholvrije wijnen”