Chef in eigen keuken met gastronomisch Gin Mare

Tekst Chiara Paludanus

Met het aanbreken van de lente nadert het terrasseizoen met rasse schreden, toch is het soms ook heerlijk om je terug te trekken in je eigen tuin. Lever dan niet in op kwaliteit en variatie, maar daag jezelf eens uit om met bijzondere producten aan de slag te gaan. Gin Mare vormt met haar kruidige smaakprofiel de perfecte basis voor een culinaire avond aan je eigen eettafel.

Gastronomie

Gin Mare is een premium gin die haar unieke karakter verkrijgt door een selectie van typische Mediterrane ingrediënten. De rozemarijn is Grieks, de tijm Turks en de basilicum Italiaans. De Arbequina olijf en citrus groeien in Spanje, waar Gin Mare haar distillaten produceert en bottelt. Gin Mare behoort met een boeket van groene kruiden en subtiele hartige tonen tot de categorie van gastronomische gins en is wereldwijd geliefd onder chefs én bartenders.

Het smaakprofiel

Met Gin Mare is er in de keuken aan inspiratie geen gebrek. Het smaakprofiel is kruidig en zacht en daarmee bijzonder veelzijdig. Gin Mare combineert in een Gin & Tonic bijvoorbeeld prachtig met een garnering van zoete sinaasappel, maar sluit dankzij het brede spectrum aan hartige tonen ook naadloos aan bij traditionele Mediterrane ingrediënten zoals venkel en paprika. Combineer, experimenteer en laat je inspireren door de smaken van de Mediterranee.

In 2018 is Gin Mare sponsor geworden van The World’s 50 Best Restaurants, de meest prestigieuze culinaire awardshow ter wereld. Hiermee neemt Gin Mare een volgende stap in de vervlechting van gastronomie en mixology, een trend die zich wereldwijd ontwikkeld. In navolging werd in Nederland ook MedTransfers by Gin Mare gelanceerd. Tijdens deze ontdekkingsreis neemt Gin Mare haar gasten mee op een nieuw culinair avontuur waarin het hen zowel de bar als de keuken in een ander licht laat zien.

Oesters

De combinatie oesters en gin is luxe doch simpel en daarmee de perfecte partner voor jouw warme lenteavond. De zilte smaken van de schelpdieren combineren mooi met de groene, komkommerachtige tonen van de gin. Serveer jouw oester thuis met een scheutje Gin Mare, een paar druppels olijfolie en een snufje chilipeper, en laat je meevoeren naar de Middellandse Zee.

Pairing: Mediterranean G&T
• 50 ml Gin Mare
• 150 ml 1724 Tonic Water
• Basilicum blaadje P

armigiano Reggiano

Deze befaamde Italiaanse kaas is niet zonder reden een echte Mediterrane favoriet. Uitgebreid gerijpt met een zeer complex karakter, een nootachtige smaak en een pittige kick; Parmigiano Reggiano representeert op overtuigende wijze het culinaire vakmanschap van de regio. Combineer een stukje verse Parmezaan met een aantal andere Italiaanse klassiekers en zet een spectaculaire amuse-pairing op tafel.

Pairing: Italian G&T
• 50 ml Gin Mare
• 150 ml 1724 Tonic Water
• Crema di Modena Balsamico
• Zwarte Truffel
• Gedroogde Sinaasappel

Artichoke

Een minder voor de hand liggend, maar wereldwijd geliefd Mediterraan product is de artichoke. Deze lavendelkleurige distel zit vol met bloemige tonen en citrusachtige aroma’s en paired daarmee fantastisch met citrusvruchten als sinaasappel, limoen, bergamot en grapefruit. Serveer hem met een stukje rosé gebakken eend en een Triple Orange Gin & Tonic.

Pairing: Triple Orange
• 50 ml Gin Mare
• 150 ml 1724 Tonic Water
• Sinaasappelmarmelade
• Gedroogde Sinaasappel

MedTransfers by Gin Mare 2.0 In juli 2019 gaat Gin Mare een samenwerking aan met de culinaire pop-up Groovy Tables op de dakkas van HoogtIJ in Amsterdam-Noord. Dit bijzondere zomerrestaurant is een initiatief van creatief evenementenbureau De Artiesten, waarin de keuken wordt bestierd door Dennis Huwaë van restaurant Daalder. Huwaë werd in 2018 door Gaultmillau verkozen tot talentvol chef van het jaar en staat bekend om zijn onstilbare honger naar perfectie en liefde voor bijzondere smaakcombinaties.

Wees er op tijd bij! Voor meer informatie:
ginmare.com
rightspirits.com

Gin Mare is onder anderen te verkrijgen via Gall.nl

0 replies on “Chef in eigen keuken met gastronomisch Gin Mare”