Carstens Amsterdam

Het beste van eigen bodem

Aan historie geen gebrek in het iconische Park Plaza Victoria Amsterdam dat, wegens twee koppige buren die weigerden te verkopen, om hun 17e-eeuwse huisjes heen werd gebouwd. September vorig jaar heropende het hotel na een ettelijke miljoenen kostende renovatie, waarbij het complete hotel, gemeenschappelijke ruimtes, kamers en techniek, onder handen werd genomen. De brasserie was Het beste van eigen bodem toen echter nog niet gereed. Carstens Amsterdam – vernoemd naar een van de eigenaren van de 17e-eeuwse huisjes waar het hotel omheen gebouwd is – opende op zes februari jongstleden. Met niemand minder dan Maik Kuijpers, voormalig chef van De Librije***, als concept creator binnen de gelederen heeft eigenaar PPHE Hotel Group ook hier alle registers open getrokken. Maar ondanks dit culinaire zwaargewicht is laagdrempeligheid bij Carstens Amsterdam juist het sleutelwoord. Kuijpers’ concept is een toegankelijke, maar zeer hoogwaardige brasserie met Nederlandse seizoensproducten in de hoofdrol. Gebruikmakend van de beste ingrediënten van eigen bodem en topleveranciers als de Lindenhoff in Baambrugge en brood van Maarten hebben bekende klassiekers (zoals de garnalencocktail en de Caesarsalade) een verrassende twist gekregen.

Maar niet alleen op het bord, maar ook in het glas is het Hollands glorie wat de klok strijkt. Naast wijnen van Nederlandse bodem en van Nederlandse wijnmakers in het buitenland, zijn ook de bieren van lokale ambachtelijke brouwerijen. Het interieur, met veel groen, historische foto’s en memorabilia, een grote open keuken en glazen dak, oogt internationaal maar wel oer-Hollands gezellig. Carstens Amsterdam heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg, gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Met de tegenovergelegen winkelpanden in de steeg heeft PPHE Hotel Group overigens ook nog grootse plannen, zodat je straks ook optimaal van het terras kan genieten. De dagelijkse leiding van Carstens Amsterdam ligt in handen van Timo van der Stad en chef-kok Rick van der Meij.

Hasselaerssteeg 1
W: carstensbrasserie.nl