Bottle made from bottles

De evian® flessen van 33cl, 50cl en 75cl flessen worden vanaf nu gemaakt van 100% gerecycled polyester (rPET). De grote formaten (1l en 1,5l), die sinds 2018 gemaakt worden van 50% rPET, zullen uiterlijk in 2025 overschakelen op 100% rPET.

Pionier in CO2-neutraal
In april 2020 werd evian® globaal gecertificeerd als CO2-neutraal door Carbon Trust®, het resultaat van het verminderen van de broeikasgasuitstoot binnen de volledige productiecyclus. Om dit te kunnen bereiken heeft evian® niet alleen het ontwerp van haar flessen maar ook de verpakkingen herzien; waarbij het gewicht tot een minimum wordt beperkt en er steeds meer gebruik gemaakt wordt van rPET. Ook is de fabriek in Evian-les-Bains sinds 2017 CO2-neutraal.

Tevens is evian® continu op zoek naar meer milieuvriendelijke, multimodale oplossingen voor het transport van de producten. In 2018 steeg het gebruik van de trein als transportmiddel van 34% naar 68% in 2019. Het merk slaagde er zo in het flessentransport per vrachtwagen te halveren. Daarnaast wordt er samen gewerkt met het Livelihoods Carbon Fund (LCF) om wereldwijd waterecosystemen te beschermen en te herstellen en meer dan 130 miljoen bomen te planten.

Over evian®

Danone Waters Benelux mag zich sinds september 2020 als eerste producent van gebotteld water de trotse eigenaar van het internationale B Corp-certificaat noemen. Dit certificaat wordt alleen toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van sociale, ecologische en maatschappelijke duurzaamheid. Als wereldleider van verfrissend en verkwikkend natuurlijk mineraalwater ziet Danone Waters het als haar verantwoordelijkheid – met name nu gezondheid zo centraal staat – zo goed en zo veel mogelijk bij te blijven dragen aan meer balans tussen mens en natuur. En daarbij het belang te onderstrepen van voldoende water drinken, gevarieerd eten, voldoende (buiten) bewegen en genoeg slaap. Danone is in deze moeilijke tijden meer dan ooit toegewijd aan een duurzame toekomst en heeft de volgende nieuwe stappen gezet:

Over B Corp

De B CORPORATION-certificering – die in 2006 in de Verenigde Staten werd opgericht door drie ondernemers uit Philadelphia – is bedoeld om een verantwoordelijker bedrijfsmodel te promoten. De B Corp-certificering wordt toegekend op basis van een vragenlijst over de sociale, ecologische en maatschappelijke prestaties van de onderneming en haar inzet voor transparantie en verantwoordelijkheid. De certificering wordt elke drie jaar herzien op basis van hetzelfde proces. Alle initiatieven die onderdeel uitmaken van Danone’s ‘One Planet. One Health’-visie, worden erkend door B Corp

www.evian.com/nl_be

0 replies on “Bottle made from bottles”