Bord’Eau op 3e plek Beste Groenterestaurants ter Wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken. 

[Bas van Kranen 4e van rechts]

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.

De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel).

La Distillerie op 1e plaats TOP 100 Beste Groentenrestaurants ter wereld
Nieuw op de eerste plaats van de Top 100 van de beste groentenrestaurants ter wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen groentenchef René Mathieu.

‘René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken’, aldus Frank Fol.Top 10

  1. La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) – Chef René Mathieu
  2. Vrijmoed (Gent, België) – Chef Michaël Vrijmoed
  3. Bord’eau (Amsterdam, Nederland) – Chef Bas van Kranen
  4. Piazza Duomo (Alba, Italië) – Chef Enrico Crippa
  5. L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) – Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
  6. L’Arpège (Parijs, Frankrijk) – Chef Alain Passard
  7. Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) – Chef Seppe Nobels
  8. HumusxHortense (Brussel, België) – Chef Nicolas Decloedt
  9. Arabelle (Marcin, België) – Chef Arabelle Meirlan
  10. Joia (Milaan, Italië) – Chef Pietro Leeman

We’re Smart® Future Awards 2020
We’re Smart® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld.

We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land
Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:

Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable”
De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit.

Xavier Pellicer

Xavier Pellicer

Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijdHij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs,” licht Frank Fol toe.

Bekijk de We’re Smart World Award Show op Youtube

Foto’s ©kachenmagazine

 

OVER WE’RE SMART WORLD®

We’re Smart® is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en het geesteskind van Frank Fol, de beroemde Groentekok®. Elk jaar erkent We’re Smart® de beste groenterestaurants en chef-koks ter wereld met de We’re Smart® Green Guide en We’re Smart® Future Awards. Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld.

persdossier We’re Smart®

We’re Smart World®
Moerasstraat 18
3320 Meldert-Hoegaarden

0 replies on “Bord’Eau op 3e plek Beste Groenterestaurants ter Wereld”