Winnaar Best Bread Book 2019

Je allereerste zelfgemaakte desembroodje uit de oven halen, dat is puur geluk! Passie voor desem brengt je een stapje dichter bij het perfecte resultaat. Dit allesomvattende werk over de oudste en gezondste manier van brood bakken won ‘Best Bread Book 2019’ bij de Gourmand World Cookbook Awards en bevat alle informatie die je moet weten over het opstarten van het basisdeeg tot het verwerken van de zuurdesem in 45 recepten.

Voor goed en gezond brood zijn slechts drie dingen nodig: meel, water en zout. Plus alle energie en liefde die je er zelf in stopt uiteraard. Desembrood is voedzaam, licht verteerbaar, goed voor de darmflora én superlekker. De Sloveense Anita Šumer verklapt in haar prachtig geïllustreerde boek de geheimen van het lekkere brood van onze grootmoeders. Ze maakt niet alleen brood met het desemdeeg, maar ook zout en zoet gebak als pizza, kruidenbrood, bananenbrood, donuts, brioche en koffiekoeken. Naast de 45 recepten vind je een uitgebreide inleiding hoe je het deeg moet opstarten en verder verwerken, wat er fout kan gaan en waar je het mee kunt combineren.

Over de auteur

Anita Šumer heeft zich helemaal gewijd aan het desembrood bakken. Intussen is haar brood een echte internethit geworden. Ze maakt brood in verschillende vormen, experimenteert met verschillende meelsoorten en geeft workshops over de hele wereld. Haar eerste boek won meteen de Award voor Beste Broodboek op de Gourmand World Cookbook Awards.

Terra | 9789401469197 | € 29,99 | Bestel het boek hier 

0 replies on “Winnaar Best Bread Book 2019”