3 frisse mocktailrecepten

Omdat we nog steeds niet naar onze favoriete bar kunnen voor een mooi bereide cocktail, deelt de non-alcoholic spirit, Seedlip, een aantal recepten voor frisse cocktails die minstens zo plezierig drinken, maar waarmee je de volgende dag ook weer lekker fris kan beginnen. 

Seedlip heeft Nederland in 2019 veroverd als hét non-alcoholische drankje waarmee je toch gezellig meedoet. Anders dan mierzoete mocktails of alcoholvrije wijnen, smaakt Seedlip precies zoals haar alcoholische tegenhanger: fris en feestelijk. Lekker gezond en zonder kater. Seedlip mixt jouw wekelijkse cocktail, waarbij balans, keuzevrijheid en inclusiviteit voorop staan terwijl de rijke smaak van de alcoholische variant niet wordt gecompromitteerd.

Teatime Cooler

De Teatime Cooler is een heerlijk, fris drankje met een lichte citrussmaak. Perfect om een warme zomerdag lekker koel door te komen op de bank of, als je die luxe hebt, lekker in de tuin in een volgelopen badje. Smakelijk!

50 ml Seedlip Garden 108
100 ml groene ijsthee
10 ml rabarbersiroop*

Alle ingrediënten mixen in een met ijs gevulde cocktailshaker en uitgieten in een tumbler.

Voor de rabarbersiroop*

1 grote steel rabarber
sap van 1 citroen
500 ml heet water
500 ml basterdsuiker

Snijd de rabarber in plakjes en kook het in het water. Roer lichtjes en laat 30 minuten zachtjes koken.
Zeef het sap en voeg de suiker toe. Voor gebruik laten afkoelen in de koelkast.

Cosnopolitan

Meet the Cosnopolitan: dezelfde, chique feel, frisse smaak en kleurige uitstraling als haar wereldberoemde alcoholische zuster, maar dan zónder alcohol. Voor een chique avond indoors.

50 ml Seedlip Grove 42
30 ml cranberrysap
15ml Limoensap
10 ml witte suiker
1 limoenblad of schijfje sinaasappel

Methode

Alle ingrediënten bij elkaar gieten in een met geraspt ijs gevulde cocktailshaker. Drie keer flink schudden Zeef in het glas (een gekoelde coupe). Garneer de coupe met het limoenblad of schijfje sinaasappel

Rosemary Booch

De Rosemary Booch is uitermate geschikt voor zwoele zomeravonden. Een fris drankje, maar dankzij de rozemarijn óók lekker kruidig. Perfect bij de barbecue! 

50ml Seedlip Garden

Aftoppen met kombucha

takje rozemarijn

Vul het glas met ijsblokjes. Voeg de Seedlip Garden en de Kombucha toe. Garneer met de rozemarijn

Seedlip is online verkrijgbaar. Prijzen vanaf € 24,50 )70 cl). Tevens zijn op de website nog tientallen andere recepten voor lekkere mocktails te vinden.