BBQ dit weekend? Check Mr. Meat’s slagersmenu

Of je het buiten de deur doet, of thuis: als je vlees eet, doe het dan goed, aldus Mr. Meat. Het smaakvolle kwaliteitsvlees van het Amsterdamse steak-restaurant in de Haarlemmerstraat is vanaf nu dan ook, rauw (soms gemarineerd) en wel, af te halen – mét bereidingstips van Mr. Meat himself. Bij Mr. Meat, dat begin dit jaar zijn deuren opende, kies je een stuk vlees uit de counter vóórdat het bereid wordt. Zoals bij de slager dus. Nu de afgelopen tijd het thuis dineren een enorme vlucht heeft genomen en het barbecueseizoen weer volop is begonnen, was het voor Mr. Meat eigenlijk niet meer dan logisch deze extra service te starten.

Het Slagersmenu
Mr. Meat biedt een arsenaal aan cuts. Denk aan ribeye, chateaubriand of overheerlijke lamsrollade. Ook de selectie dry-aged vlees (28 tot 42 dagen in huis gerijpt en daardoor botermals en vol van smaak), waaronder de befaamde T-bone en côte de boeuf, zijn ‘to-go’ te bestellen. Het gemarineerde vlees is ideaal voor op de barbecue. Bijvoorbeeld Sjasliek en Ayva – dit is gerookte ossenhaas in dijon mosterd. Zelfs Mr. Meat’s signatures kunnen mee naar huis, waaronder Lokum (een gesneden filet mignon) en Hemel op Aarde.

How to?
Bestel de cut per portie (aantal personen) via amsterdam@mrmeatsteakhouse.com of 020-8114250. Binnenlopen is mogelijk tussen 12:00 en 23:00 uur. Al het vlees is vers dus op = op! Check het menu hier. Overigens zijn het restaurant en de tuin gewoon geopend, maar wel even vooraf reserveren!

Zo bereid je een côte de boeuf
Haal het vlees uit de koelkast, besprenkel het met zeezout en smeer het in met olijfolie. Laat het in zo’n 30 minuten op kamertemperatuur komen.

In de (grill)pan

Gebruik dan bij voorkeur een gietijzeren en verwarm deze 3 minuten op hoog vuur. Net voordat het vlees de pan in gaat, draai het vuur medium-hoog en bak je het vlees aan elke kant vier minuten. Et voilà!

Op de barbecue

Heb je een elektrische – verwarm deze op de maximale temperatuur (250 – 300 graden Celcius). Anders moeten de kolen goed heet zijn en smeulen.

Grill het vlees aan beide zijden 3 à 3,5 minuut en verplaats het vervolgens naar de boven- of zijkant (dus niet vol op het vuur). Laat het daar nog vier minuten liggen voor de perfecte medium cooked cote de boeuf.