Superspannend kinderkookboek

Een superspannend verhaal van kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten, prachtige illustraties van Floor Rieder en de allerlekkerste recepten van topkok Joris Bijdendijk. Het Rijksmuseum, de gemeente Amsterdam en Uitgeverij Gottmer hebben het kinderkookboek Het geheim van de tuin. Een avontuurlijk kinderkookboek gepresenteerd. Het boek is gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Amsterdamse schooltuinen. In dit jubileumjaar heeft één schoolklas haar schooltuin op een wel heel unieke plek, namelijk in de tuin van het Rijksmuseum. Nu verkrijgbaar bij de boekwinkels en in de winkel van het Rijksmuseum – en in het Rijksrestaurant.

Bijzonder kinderkookboek
Het kinderkookboek is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen Joris Bijdendijk (chef-kok restaurant RIJKS ®), Jan Paul Schutten (kinderboekenschrijver) en Floor Rieder (illustrator). Het is véél meer dan alleen een kookboek geworden. Er staan prachtige illustraties in en allerlei bijzondere weetjes over groenten en fruit. Het is ook een spannend leesboek met een verhaal over een kok die moeilijke opdrachten moet vervullen.

Museumles en cadeau
De tuin van het Rijksmuseum is een oase in de stad. Vele bloemen in de tuin zijn geïnspireerd op de meesterwerken van het museum. Zo is de kunst niet alleen binnen, maar ook buiten te beleven. Alle Amsterdamse schooltuinkinderen kunnen dat dit jaar zelf ervaren. Speciaal voor het jubileumjaar werd door het Rijksmuseum een bijzondere museumles gemaakt. Alle kinderen die meedoen met het schooltuinprogramma ontvangen een exemplaar van het boek Het geheim van de tuin. Een cadeau van de gemeente in dit bijzondere jubileumjaar.

Schooltuinieren: leerzaam en leuk!
De thema’s voedsel, biodiversiteit en natuur zijn actueler dan ooit. Hoe kun je beter beginnen met bewustwording van de waarde van voedsel dan kinderen te leren hun eigen groenten te verbouwen? Als je groente zelf hebt gezaaid en je hebt ervoor gezorgd, dan wil je het ook eten. Dat is ook de mening van de kinderburgemeester van Amsterdam, Ilias. Nog maar een paar jaar geleden had hij zelf een schooltuin. Daar heeft hij hele goede herinneringen aan. Kinderen van groep 6 van Basisschool De Oostelijke Eilanden hebben hun tuin dit jaar in het Rijksmuseum. Joris Bijdendijk maakte met een aantal van hen een heerlijke salade van de eerste oogst van hun tuintje (het recept ervan staat in het boek!). Terwijl de rest op ging zoek naar de sleutel van de schatkist. Toen die klus geklaard was, hielpen zij Ilias met het openen van de schatkist met daarin het eerste exemplaar van Het geheim van de tuin.

Auteurs Jan Paul Schutten en Joris Bijdendijk | Illustraties Floor Rieder | Samenwerking van Gemeente Amsterdam, Rijksmuseum en Uitgeverij Gottmer | 9789025773625 | € 16,99 | Bestel het boek hier 

 

0 replies on “Superspannend kinderkookboek”