Zo verduurzaam je jouw beautyroutine

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Deze dag staat volledig in het teken van het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Er belandt namelijk wereldwijd elke minuut een vuilniswagen aan plastic afval in onze oceanen. Honderdtachtig landen slaan daarom op deze dag hun handen ineen om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.

De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën. Daarom worden er op World Cleanup Day door het hele land opruimacties opgezet. Ook wordt de afkomst van al het zwerfafval geregistreerd. Zo kan de bron van het probleem geïdentificeerd worden om zo dichter bij structurele oplossingen te komen. Hoewel het opruimen van het plastic zwerfvuil en het zoeken naar oplossingen uiteraard cruciaal is, is het natuurlijk het meest efficiënt om het plastic probleem bij de bron aan te pakken. Door te switchen switchen naar producten die duurzaam verpakt zijn, maken we ons leven steeds een beetje groener en daar worden wij niet alleen blij van, maar onze planeet ook. Begin bijvoorbeeld bij je badkamer, door je dagelijkse verzorgingsproducten te vervangen door een duurzame variant.

Ethique heeft een volledig assortiment aan fijne beautyproducten zonder plastic verpakking. Daarmee heeft Ethique tot op heden de productie van meer dan acht miljoen plastic flessen weten te voorkomen. Alle producten van Ethique worden 100% ethisch verantwoord geproduceerd, bevatten geen palmolie en zijn bovendien vegan. De formules zitten vol natuurlijke ingrediënten en etherische oliën. De beauty bars in vaste vorm zijn klein, maar krachtig. Omdat de producten zo geconcentreerd zijn, kunnen ze tot wel vijf keer langer meegaan dan de vloeibare beautyproducten die in plastic verpakkingen verkocht worden. Jij voegt het water toe – niet zij. De bars zijn verpakt in volledig thuis composteerbare verpakkingen van gerecycled karton en daarmee dus volledig zero-waste.

Enkele van onze favoriete producten uit het assortiment:

Wonderbar – Solid conditioner voor vet tot normaal haar –  € 15 (60 gr)

Een solid conditioner bar die ook dienst doet als scheer bar en douchegel voor mensen met een gevoelige huid. Niet alleen dat, maar het gaat bij regelmatig gebruik ook tot vijf maanden mee en het ruikt fantastisch. Organische, fair trade kokosolie, cacaoboter en vitamine B5 maken deze bar super effectief en zelfs eenvoudiger te gebruiken. Met deze conditioner bar bespaar je vijf plastic flessen en 5,1 liter water.

Gingersnap – Gezichtsscrub € 14,99 (110 gr)

Gingersnap is een romige en enigszins pittige exfoliator voor het gezicht. Gingersnap is verpakt per vier ovalen, die perfect zijn voor het scrubben van het gezicht. Door de combinatie van bruine suiker, gember en een vleugje kaneel verwijdert deze bar voorzichtig oude huidcellen en laat je huid super schoon aanvoelen. Perfect voor alle huidtypes en een geweldige reiniger op zich – het is niet nodig om twee producten te gebruiken. Met deze face bar bespaar je drie plastic flessen en 1,2 liter water.

Jasmine & Ylang Ylang – Bodycrème € 13,99 (100 gr)

Jasmine & Ylang Ylang Bodycrème is een bodylotion van wereldklasse in de vorm van een hemels, boterachtige blok. De combinatie van cacaoboter, lecithine, babassu en kokosolie met pure etherische oliën zorgt voor een bar die romig en eenvoudig in gebruik is. Fantastisch voor je hielen en ellebogen. De verpakking is vrij van plastic, wat het tot een geweldig ecologisch alternatief voor je gebruikelijke bodylotion maakt. Het gaat daarbij ook ontzettend lang mee en is ideaal voor op reis – omdat de bodylotion solide is, mag het zelfs mee in je handbagage! Met deze body bar bespaar je twee plastic flessen en 0,9 liter water.

Ethique is exclusief bij Holland & Barrett verkrijgbaar

Meer tips over het verduurzamen van je beautyroutine? Klik hier.