Britt Van Driessche lanceert handgemaakte luxetassen geïnspireerd door licht
Sinds 2022 brengt de Belgische ontwerpster Britt Van Driessche een eigen collectie luxueuze handtassen en lederwaren op de markt, volledig handgemaakt in Italië en vervaardigd uit hoogwaardig, gekorreld rundsleder. Na meer dan tien jaar ervaring bij prestigieuze modehuizen, vertaalt Van Driessche haar passie voor vakmanschap en verfijning nu in een sterk persoonlijke lijn, geïnspireerd door de kracht en symboliek van licht en zonnestralen.
De collectie bestaat uit zes elegante modellen – van veelzijdige shoppers en clutches tot laptopvriendelijke werktassen – elk verkrijgbaar in vijf betekenisvolle kleuren zoals Sunrise (geel), Sunset (koraal) en Moonlight (turquoise). De tassen zijn ontworpen met aandacht voor detail: fluorescerende stiksels, luxe afwerkingen en verwisselbare draagopties, waaronder lederen riemen en metalen kettingen. Elk stuk is het resultaat van nauwgezet handwerk in een gerenommeerd familieatelier nabij Florence, dat ook voor grote modehuizen produceert.
Verkooppunten: De tassen van Britt Van Driessche zijn exclusief verkrijgbaar in de flagshipstore in de Koninginnegalerij in Brussel en via privéshowrooms in Knokke en Vlamertinge (Ieper), op afspraak.
Louis Vuitton kondigt de komst aan van een nieuwe ruimte in Shanghai die retail, Le Café Louis Vuitton en een Louis Vuitton Visionary Journeys tentoonstelling combineert binnen de gevel van een boot. Als een eigentijds eerbetoon aan de oorsprong van reizen, haalt “The Louis” inspiratie uit Louis Vuitton's 19e-eeuwse geschiedenis van het maken van reiskoffers voor transoceanische reizen, terwijl het de havencultuur van Shanghai weerspiegelt als de “Poort naar het Oosten”.
Voeding met impact: Hotel Krallerhof lanceert Longevity-menu
In Hotel Krallerhof in Leogang krijgt gastronomie een nieuwe dimensie. Met het gloednieuwe Longevity-menu brengt dit vijfsterrenhotel smaak en wetenschap samen in één bord. De gerechten zijn ontwikkeld om cellulaire gezondheid te stimuleren, ontstekingen te remmen en het microbioom te versterken – zonder concessies aan smaak. Gasten kiezen bewust uit een aanbod dat gebaseerd is op de nieuwste inzichten in mitochondriale geneeskunde en darmgezondheid. Industrieel bewerkte ingrediënten worden vermeden; in plaats daarvan domineren lokale producten, plantaardige eiwitten en zachte bereidingswijzen.
Het sombere zomerweertje nu alweer zat? De luxury travel experts van Perowne International, selecteerden voor ons de beste beachclubs rond de Middellandse Zee. Denk: gekoelde witte wijn, dampende spaghetti vongole, wegdoezelen op een ligbed en dobberen in een azuurblauwe zee. Als er iets beters bestaat, hoef ik het eigenlijk niet te weten. Vijf plekken waar we liever vándaag nog zouden zijn.