Start vandaag al met de 7-day Zero Waste Beauty Challenge!

De tweede week van september staat in het teken van Zero Waste en wordt wereldwijd stilgestaan bij ons verspillingsgedrag. Tijdens deze week gaat het niet over jezelf in allerlei moeilijke bochten wringen om koste wat het kost geen afval te maken. Het gaat wel over hoe je met een paar simpele aanpassingen al een stuk minder onnodig afval produceert. Bij Villa d’Arte vinden we dat er no time is like the present en dus komen Holland & Barret tips over hoe je je beautyroutine kunt verduurzamen als geroepen.

7-day Zero Waste Beauty Challenge!

Is jouw beauty routine al schoon? Door al een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine help je mee verspilling tegen te gaan en de wereld een beetje schoner te maken. Hoe? Heel simpel. Doe mee aan de 7-day Zero Waste Beauty Challenge en vervang dagelijks één product uit je beauty routine voor een duurzaam en schoner alternatief. 

Dag 1: Vervang je wegwerp wattenschijfjes in plastic zak door:

·      H&B Dunne Wattenschijfjes of H&B Dikke wattenschijfjes. Deze wasbare katoenen wattenschijfjes zijn biologisch, ongebleekt en reinigen make-up en onzuiverheden. De wattenschijfjes kunnen in het handige waszakje bewaard en samen gewassen worden.  € 8,99 (6 stuks)

 Dag 2: Vervang je plastic wattenstaafjes in plastic bak door:

·      The Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes. Deze wattenstaafjes hebben een stokje van bamboe en een kopje van biologisch katoen. Omdat de stokjes van 100% biologisch afbreekbare, duurzaam verbouwde bamboe gemaakt zijn, mogen ze na gebruik gewoon in de GFT-container of op de composthoop. € 1,99 (100 stuks)

 Dag 3: Vervang je shampoo/conditioner in plastic fles door:

·       Balade Solid Shampoo Lavendel. Deze solide shampoo geeft het haar de natuurlijke glans terug terwijl de hoofdhuid verzorgd wordt en jij geniet van de rustgevende lavendelgeur. Het verwijdert daarbij de siliconen in het haar en bevat geen sulfaat of agressieve ingrediënten die het haar uitdrogen of de hoofdhuid irriteren.  € 6,99 (40 gr)

·      Ethique The Guardian Conditioner. The Guardian is gemaakt voor mensen die last hebben van droog, beschadigd of pluizend haar. Deze conditioner bevat veel cacaoboter, kokosolie, vitamine B5 en pittige limoenolie. Door deze conditioner bar te kopen bespaar je 5 plastic flessen en 5,1 liter water.  € 14,99 (60 gr)

Dag 4 Vervang maandverband/tampons door:

·      Organicup Menstruatiecups. De menstruatiecups zijn beschikbaar in 3 maten: Maat A, B en Mini. Met deze menstruatiecup ben je vrij van zorgen over je menstruatie, de hele dag én nacht. OrganiCup zorgt voor 12 lekvrije uren, of je nou fysiek actief bent of niet. Door het zachte materiaal (vrij van chemicaliën) voel je de cup niet wanneer deze is ingebracht en biedt hij je comfortabele bescherming. De cup gaat tot wel 10 jaar mee en komt met katoenen draagzakje. Verkrijgbaar in de maten A, B en mini. € 21,99.

 Dag 5 Vervang je plastic tandenborstel door: 

·      Nextbrush Bamboe Tandenborstel. De tandenborstel is gemaakt van bamboe, een van de milieuvriendelijkste materialen op aarde. Met Nextbrush poets je milieuvriendelijk en wordt jouw gebit optimaal verzorgd. Verkrijgbaar in soft en mini. € 3,49

 Dag 6 Vervang je tandpasta in plastic tube door:

·      Ben&Anna Whitening Toothepaste. Deze 100% natuurlijke vegan tandpasta is speciaal ontwikkeld om verkleuring tegen te gaan. Het ingrediënt salie ondersteunt de hoeveelheid vitamine A en antioxidanten in je mond, welke de mond en tanden helpen te beschermen. De tandpasta komt in een luxe, glazen potje en is dus volledig vrij van plastic. € 6,99 (100 ml)

 Dag 7: Vervang je deodorant in spuitbus door:

·      Ben&Anna Deodorant Stick.  Sensitive Lemon Lime, Sensitive Highland Breeze en Provence. De formule van deze deodorantstick is 100% natuurlijk en veganistisch en bevat geen aluminium en bicarbonaat. De verpakking is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier, zonder plastic. De Sensitive sticks € 8,99 (60 gr). Provence € 7,99 (60 gr).

 Holland & Barret &  Clean Beauty

Holland & Barrett Nederland – tot 1 mei 2015 De Tuinen B.V. – is een landelijke keten van 202 gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling. Daarin is kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier steeds belangrijker. Het assortiment bestaat uit voedingssupplementen, gezonde voeding, sportvoeding, glutenvrije producten, verschillende soorten theeën, kruidensoorten en een scala aan verzorgings- en relax producten. De verzorgingsproducten van Holland & Barrett zijn vrij van SLS (Sodium Lauryl Sulfaat), parabenen, microplastics en niet getest op dieren. Holland & Barret gelooft erin dat het niet moeilijk hoeft te zijn om duurzamer te leven, een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Door wegwerpproducten in te wisselen voor duurzame alternatieven, maak je al een positieve impact op het milieu. Holland & Barrett heeft in 2019 als eerste retailer de verkoop van alle wegwerpdoekjes in de ban gedaan en het “Clean Beauty” assortiment uitgebreid met mooie producten die geen onnodig afval achterlaten en plasticvrij zijn. Dit Zero Waste assortiment wordt ook dit jaar steeds verder uitgebreid met nieuwe, duurzame beautyproducten waarbij er nog strengere eisen aan leveranciers worden gesteld. Binnen dit Zero Waste assortiment worden geen producten opgenomen waar op een bepaalde manier toch plastic in is verwerkt en vanaf dit jaar ook geen duurzaam plastic. Bovendien is het “Clean Beauty” assortiment al jaren vrij van microplastics. Dat zijn minuscule kleine stukjes plastic die in heel veel verzorgingsproducten zoals scrubs, crèmes, lippenstiften etc. zitten die niet gefilterd kunnen worden en terechtkomen in rivieren en oceanen en hierdoor onderdeel worden van de plastic soep.

 

0 replies on “Start vandaag al met de 7-day Zero Waste Beauty Challenge!”