Spa Retreat La Forêt

Wellbeing & medical skincare op topniveau

Met de Spa Retreat La Forêt – geopend in mei 2017 – voegt vijfsterren superior Domaine La Butte aux Bois in Lanaken een nieuwe dimensie toe aan het begrip wellbeing. Het bevestigt daarmee zijn status van toonaangevend luxe hotel in de regio. Het 1.350 m grote Spa Retreat La Forêt, met zijn aantrekkelijke moderne design, is omgeven door een tuin in terrasvorm, die naadloos overloopt in het nabijgelegen Nationaal Park Hoge Kempen.

Vijfzuilenconcept

Het holistische behandelingsconcept steunt op vijf pijlers: Reenergizing, Reharmonizing, Refreshing, Regeneration en Recovering, alles op maat van de persoonlijke wensen en behoeftes van de gast. Er zijn specifi eke programma’s ontwikkeld voor vrouwen, mannen en tieners. La Forêt is nauw verbonden met de regio: de in eigen regie ontwikkelde La Forêt Spa Signature Treatments maken gebruik van de natuurlijke krachten van moeder aarde en focussen op het creëren van een goed gevoel.

Dermatologische consultaties en dermato-cosmetiek

Op de eerste verdieping van Spa Retreat La Forêt bevindt zich de consultatieruimte van dermato loge dr. Yolande Bullens-Goessens, een van de meest vooraanstaande Belgische huidartsen en anti agingspecialisten, met een eigen dermatologische praktijk in het nabijgelegen Genk. Sinds de opening van Spa Retreat La Forêt in 2017 leidt zij hier de afdeling voor dermatologie en dermato-cosmetiek.

Medical skincare – nieuwe aanbiedingen

Deze herfst voegt Spa Retreat La Forêt een extra zuil toe aan de dienstverlening: Medical Skincare. Onder toezicht van Dr. Bullens wordt door Bibi Faas een nog doeltreffender invulling gegeven aan huidverjonging en huidverbetering, met de nieuwste methodes en de modernste technieken.
• JetPeel – voor huidverjonging, huidopspanning, verfijning van littekens en een antiaging effect op het gezicht en de handen. Door middel van lucht en water sluist de JetPeel vitamines of – indien nodig – hyaluronzuur diep in de huid. Het peelt, voert lymfevocht af en stimuleert de stofwisseling en de doorbloeding.
• Tixel® – het huidvriendelijke, fractionerende toestel wordt vooral ingezet bij de behandeling van tekenen van veroudering, zonneschade, fijne lijntjes, rimpels en littekens. Tixel® is gebaseerd op pure warmte-energie die in fracties van seconden in het huidoppervlak wordt ingewerkt. De regeneratietijd is bijzonder kort.
• UniverSkin – deze revolutionaire skincare uit Frankrijk werd en wordt door artsen, farmaceutici, biologen en chemici met specialisatie in de dermatologie en de esthetiek ontwikkeld. In een meta-analyse werden 19 actieve inhoudstoffen bepaald als resultaat van tientallen jaren onderzoek in de geneeskunde en de farmaceutica, die op basis van een huidanalyse perfect gecombineerd worden tot een persoonlijk serum.
• La Forêt: SlimLine™ POD – de sauna en de cocooning pod omvatten infraroodtoepassingen voor het hele lichaam, andullatietherapie, kleurenlichttherapie en aromatherapie. Verschillende programma’s maken het bereiken van allerlei doelen mogelijk: weight loss & weight management, sleep management, body firming & toning, stress management & relaxation, natural fitness & health en antiaging.
• Dermaplaning – veel fotomodellen en beroemdheden zweren bij deze gezichtsbehandeling met anti-aging effect, waarbij de afgestorven huidcellen en fijne gezichtshaartjes met een scalpel verwijderd worden. De huid wordt strakker, de teint ziet er stralend uit.
• m.pen – Microneedling by mesoestetic® – Microneedling is de revolutie onder de anti-agingmethodes in de strijd tegen rimpels in het gezicht en op het decolleté. Het is een zogenaamd niet-ablatieve behandeling, wat betekent dat de dikte van de huid behouden blijft en daarmee ook de natuurlijke bescherming. Door lichte prikjes met een naald in de bovenste huidlaag wordt het natuurlijke wondhelingsproces in gang gezet. Het resultaat is de productie van lichaamseigen collageen, dat voor opspanning en elasticiteit van de huid zorgt.

Training with a view: le gym

Spa Retreat La Forêt beschikt daarnaast over Le Gym, een exclusieve privé fitnessclub voor hotelgasten én leden, die geleid wordt door de vroegere profsporter en Personal Coach Ingmar Harthoorn. De sportstudio is uitgerust met de modernste hightech toestellen van TechnoGym-Artis, een primeur voor België. Via de TechnoGym iCloud My Wellness-app is personal coaching mogelijk.

W: labutteauxbois.be