Praktische inspiratiegids over de kracht van de maan

These are luna-tic times: steeds meer mensen geloven in de heilzame kracht van de maan. Denk maar aan de populariteit van moon sign apps en het groeiende aantal mensen dat rekening houdt met de stand van de maan om (al dan niet) belangrijke beslissingen te nemen. Of het nu gaat om hun carrière, seksualiteit of moestuin. Ook in de mode flirten labels als Vetements en Valentino met kosmische prints en astrologie, net zoals kunstenaars en schrijvers zich al eeuwenlang laten inspireren door de hemellichamen.

LUNATIC Een gids naar de maan en terug schetst een portret van de maan door de eeuwen heen: als tijdsinstrument, muze, politiek wapen, toeristische trekpleister en als symbool van zingeving. Dit boek biedt een antwoord op alle ‘maan’-vragen en legt je uit hoe je de kracht van de maan in je eigen leven kan gebruiken; een mooie maar praktische inspiratiegids met gloedvolle beelden en kunstige illustraties.

Uitgeverij Lannoo |978 94 014 6569 4 (NL) | 978 94 014 65700 0 (ENG)| € 24,99

Over de auteurs

Katrin Swartenbroux schrijft voor de Belgische krant De Morgen over populaire cultuur en doet als @fakeplasticruby hetzelfde op Twitter en Instagram. Wided Bouchrika is freelance copywriter, deelt haar kunst met de wereld als @dinichriki op Instagram en werkt in ontwikkeling en internationale relaties.