Met zijn allen met het ov of liever met de e-Bike?

De populaire PEUGEOT eLC01 ((e = elektrisch, L = LEGEND, C = City en 01 = topmodel) stadsfiets met elektrische trapondersteuning is nu ook leverbaar met 26-inch wielen, naast de bestaande versie met 24-inch wielen. De grotere wielen in combinatie met de grotere framemaat bieden meer comfort voor lange mensen.

De grotere banden zijn ontwikkeld voor de meest uiteenlopende wegen en paden. Samen met het compacte formaat, de transmissie met acht versnellingen, een 400 Wh accu en een actieradius tot 70 kilometer is de hightech PEUGEOT eLC01 efficiënt, wendbaar en gemakkelijk te berijden in de stad. De nauwkeurige en duurzame hydraulische schijfremmen zorgen voor optimale veiligheid en controle in alle weersomstandigheden, terwijl het zacht aanvoelende zadel extra comfort biedt tijdens lange fietstochten. Dankzij de lichtgewicht aluminium ‘Racktime’ bagagedrager voor een snelle bevestiging van tassen is de eLC01 tegelijkertijd ook zeer praktisch.

Het tijdloze design van de PEUGEOT eLC01 is gesigneerd door Peugeot Design Lab en verwijst naar de ruim 130-jarige geschiedenis van PEUGEOT Cycles. Het ontwerp van het ‘single-stay’-frame waarop het achterwiel en de bagagedrager gemonteerd zijn, is geïnspireerd op dat van bekende PEUGEOT modellen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Het ‘triple-lion’ kettingblad met het patroon van drie leeuwen – één van de kenmerkendste details van de fietsen – is leverbaar in de kleuren wit, blauw, oranje, groen en aubergine.

De PEUGEOT eLC01 werd in oktober 2018 geïntroduceerd als topversie in het LEGEND aanbod, dat varieert stadsfietsen tot race- en kinderfietsen. De PEUGEOT eLC01 e-Bike met 24- of 26-inch wielen is te bestellen via cycles.peugeot.com. Ook alle andere fietsen van PEUGEOT Cycles zijn te koop via de webwinkel, waarbij eenvoudig de beschikbaarheid kan worden gecontroleerd en de maat van het frame (S, M, L of XL), de kleur van de fiets en het type accu (afhankelijk van model) kan worden gekozen.