Moederbedrijf PrimaDonna en MarieJo stikt medische mondkapjes

Als familiebedrijf draagt Van de Velde sociaal verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Daarom wordt momenteel een deel van de stiksters uit het atelier in Schellebelle ingeschakeld om type 2-mondmaskers te produceren, voor ziekenhuizen uit de buurt. Op de manier hoopt Van de Velde zijn steentje bij te dragen en een positief verschil te maken in deze uitdagende tijden.

Na een dringende vraag van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst, besliste Van de Velde begin deze week om een deel van het stikatelier in te zetten voor de productie van type 2-mondkapjes voor medisch gebruik. Na een reorganisatie van het machinepark en het op punt stellen van het patroon, startten de stiksters woensdag met de productie van de eerste lading. Met succes: Van de Velde levert nu dagelijks +/-1000 mondkapjes aan ASZ Aalst, dat op zijn beurt de verdeling onder de ziekenhuizen coördineert.

De stiksters werken met steriel materiaal, geleverd door het ziekenhuis, en in een grondig gereinigde en ontsmette werkomgeving. Daarnaast dragen ze tijdens het stikken handschoenen en een mondkapjes, om steriel en volgens strikte hygiënische procedures te werken.

Bij dit mooi initiatief zijn verschillende partners betrokken die, net als Van de Velde, volledig kosteloos hun medewerking verlenen:

• Microtherm, dat deel uitmaakt van de Etex groep, versnijdt het steriel materiaal, zodat we grotere volumes kunnen stikken.
• Jetcar Expressdienst levert de mondmaskers binnen het uur aan het ziekenhuis.
• Consultancy Firm Kearney coördineert de actie tussen de verschillende bedrijven.

Dankzij ieders hulp en inzet is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle en hartverwarmende actie.