Injectables of plastische chirurgie: graag zo natuurlijk mogelijk

Bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen, gelegen aan het Museumplein in Amsterdam, werken vooraanstaand cosmetisch artsen en plastisch chirurgen samen aan een totaalaanpak op esthetisch gebied. Je kunt er terecht voor plastische chirurgie en injectables, maar ook voor spataderbehandelingen en dermatologie. Alles onder één dak voor een eerlijk advies en behandeling op maat. De artsen onderscheiden zich door hun toewijding, intensieve samenwerking en persoonlijke aanpak. Niemand is immers hetzelfde. 

Plastisch chirurg Dr. Gijs van Selms

Cosmetische ingrepen zoals botox- en fillerbehandelingen en plastische chirurgie kunnen tekenen van veroudering verminderen of zelfs laten verdwijnen. Hangende oogleden, wallen, een diepe fronsrimpel, hangwangen of een onderkin; vrijwel alles kan behandeld worden, maar zo’n behandeling luistert zeer nauw. De meeste mensen willen een natuurlijk resultaat en zitten niet te wachten op een andere vorm van het gezicht of buitenproportionele borsten. Overweeg je een cosmetische ingreep? Dan is het heel belangrijk dat de arts rekening houdt met jouw wensen, maar ook met de anatomie van jouw lichaam en/of gezicht. 

Het wachten wordt zeker veraangenaamd in deze sfeervolle setting

Waarom zou je sleutelen aan je uiterlijk? 

Iedereen die zijn of haar schoonheid wil behouden, doet er goed aan om gezond te eten, de zon zoveel mogelijk te vermijden, voldoende te bewegen en vooral niet te roken. Maar of je nu gezond leeft of niet, helaas krijgt iedereen op den duur te maken met tekenen van veroudering. Het onderhuidse vetweefsel neemt af en de schedel krimpt, waardoor de huid (die helaas niet meekrimpt) minder goed opgevuld wordt. Wanneer de collageen- en elastineproductie ook nog eens afnemen, gaat de huid meer omlaag en naar voren hangen, waardoor diepere plooien ontstaan. Ook kun je wallen ontwikkelen door groter wordende oogkassen. Je kunt je voorstellen dat dit alles leidt tot een vermoeider uiterlijk. De meeste mensen die op consult komen willen hier graag vanaf. Ze komen niet per se om er jonger uit te zien, maar wel frisser! Overigens zien we ook mensen van jongere leeftijden die altijd al last hebben van bijvoorbeeld wallen of een te kleine of teruggetrokken kin. 

Wanneer je niet precies weet wat je wil

Precies vertellen wat je wil is best lastig, maar uiteindelijk komt het meestal op hetzelfde neer: mensen willen er beter uitzien, zonder dat anderen merken dat ze behandeld zijn. Het is dus helemaal niet erg als je niet precies weet wat je wilt. Gedurende een gesprek met de arts kunnen jullie hier samen vaak heel goed achter komen. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Een facelift of een fillerbehandeling? Een borstvergroting met prothesen of juist door middel van lipofilling? Een kleine buikwandcorrectie of toch een uitgebreidere? Naast jouw wensen zijn de technische mogelijkheden doorslaggevend voor een succesvol behandelplan. Al deze redenen maken een persoonlijk consult dus heel belangrijk! Tijdens dit consult bekijkt de arts jouw uitgangssituatie en worden jouw wensen en de daarbij passende mogelijkheden besproken. Je krijgt dus een eerlijk advies, zodat je beter weet waar je aan toe bent en welke behandeling het beste bij jou past. 

Plastisch chirurg Dr. Paula Roosink en cosmetisch arts Charlotte Franke

Ooglidcorrectie populair 

Het is opmerkelijk dat de ooglidcorrectie een erg populaire ingreep is. Hangende oogleden kunnen voor lichamelijke klachten zorgen, zodat de behandeling als medisch wordt beschouwd in plaats van puur cosmetisch. Slechter zicht en de hele dag je wenkbrauwen optrekken kan erg vermoeiend zijn en voor hoofdpijn zorgen. Wanneer je last krijgt van hangende oogleden, is een ooglidcorrectie absoluut de oplossing. Niet alleen ervaar je minder fysieke klachten, je krijgt er ook een open blik voor terug. Alsof je minder moe bent. De ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep met een minimale herstelperiode. We horen erg vaak: ‘Had ik dit maar eerder gedaan!’

Natuurlijke full face-behandeling met fillers

Fillers op strategische plekken (slapen, jukbeen, kaak, kin of onder de ogen) kunnen tekenen van verouderingen verzachten of laten verdwijnen. Een full face-behandeling, ook wel een liquid facelift genoemd, creëert vaak tegen de verwachting in het meest natuurlijke resultaat. Cosmetisch arts Charlotte Franke van Esthetisch Centrum Jan van Goyen: ‘Veroudering van het gelaat is een complex samenspel van verschillende factoren. Het is dus belangrijk hier weer balans in terug te brengen, zodat je je open blik en frisse gezicht terugkrijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een verslapte hals of onderkin verstrakken door de kin naar voren te brengen, maar ook zakkende wangen en omlaag staande mondhoeken liften door filler op de slapen en jukbeenderen te plaatsen. Dat geeft zulke mooie, leuke resultaten! Je zou het kunnen zien als een non-chirurgische facelift. Wanneer iemand kiest voor deze behandeling pakken, we de oorzaak van het probleem aan zodat de resultaten langduriger zijn. Het verloren volume wordt op een natuurlijke en subtiele manier hersteld.’ Naast een eerlijk en haalbaar advies is dat natuurlijke resultaat kenmerkend voor de werkwijze van Charlotte. ‘Het is mijn bedoeling de unieke kenmerken van een persoon beter uit te laten komen. Je kunt het denk ik het beste zien als een proces van verbetering in plaats van een eenmalige metamorfose.’ Over het algemeen heb je tot wel een jaar plezier van het resultaat.  

Tevredenheid na een plastische ingreep 

Plastisch chirurg Paula Roossink vindt het belangrijk dat mensen goed weten wat ze mogen verwachten. Het komt wel eens voor dat een cliënt iets wenst wat technisch niet mogelijk is. Na een ooglidcorrectie ben je niet van alle rimpels in het voorhoofd af. En na een facelift krijg je een strakkere hals-kaaklijn, maar fijne lijntjes rond de mond, kraaienpootjes en andere oneffenheden verdwijnen nooit helemaal. Deze kun je op een later moment, door middel van fillers, alsnog verminderen. Volgens Paula is het een groot voordeel dat de verschillende disciplines binnen Jan van Goyen goed op elkaar zijn ingespeeld. De specialisten hebben regelmatig onderling overleg en vullen elkaar aan waar nodig. Werken in een privé-setting betekent bovendien dat iedere cliënt de tijd krijgt die hij of zij verdient. Ook wat nazorg betreft zijn de lijntjes kort. Het geeft voldoening om iemand tevreden terug te zien na een operatie. 

Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is een persoonlijke aanpak belangrijk 

Plastisch chirurg Gijs van Selms, al meer dan 25 jaar werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen, is net als zijn collega’s erg enthousiast over zijn werk. Voorheen combineerde hij zijn werk als plastisch chirurg in het ziekenhuis met het werk in een kliniek. Tegenwoordig heeft hij zich volledig toegelegd op esthetische plastische chirurgie. Het grote voordeel? De wachttijden zijn relatief kort, mensen kunnen zelf een afspraak maken en de zorg is persoonlijk. Of je nu komt voor een borstcorrectie, liposuctie of buikwandcorrectie, iedereen is welkom. ‘We zien veel vrouwen met de wens voor een borstvergroting en de mogelijkheden op dit gebied zijn erg uitgebreid. Om te beginnen met de keuze voor een soort prothese, het volume en de plaatsing voor of achter de borstspier. Wij werken alleen met de allerbeste leveranciers die de hoogste kwaliteit leveren. De veiligheid van protheses is tegenwoordig zoveel beter dan vroeger. Er is dan ook een enorme vraag naar het vervangen van protheses. Ook omdat je na lange tijd last kunt krijgen van kapselvorming, waardoor de borsten harder aanvoelen en soms van vorm veranderen. Sommige vrouwen willen liever geen protheses; dan is lipofilling een optie. Voor een vergroting door middel van lipofilling wordt vet uit bijvoorbeeld de buik, heupen of flanken gehaald met dunne liposuctiecanules. Dit vet wordt zo bewerkt dat het bruikbare deel wordt teruggeplaatst in de borsten. Zo krijgt de cliënt direct een tweevoudige winst: vermindering van vet op moeilijke plaatsen en meer volume in de borsten. Lipofilling wordt ook toegepast op andere plekken. Overigens is lipofilling niet voor iedereen weggelegd; er moet voldoende vet aanwezig zijn om een mooi resultaat te behalen.’

Tot slot is de buikwandcorrectie een ingreep die de laatste jaren een enorme toename heeft laten zien, omdat de verslapping en uitpuiling van de buikwand een hinderlijk gevolg is van bijvoorbeeld zwangerschappen, een probleem waar vrouwen in de regel niets aan kunnen verbeteren. Ook aan een gastric bypass kunnen cliënten een verslapte buikwand overhouden. Er is veel mogelijk, maar er is niet één en dezelfde oplossing voor iedereen. Wel is het doel altijd hetzelfde: dat iemand blij is met de verandering die je als arts kunt bewerkstelligen. 

De entree van Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam Oud-Zuid

Over de kliniek

Esthetisch Centrum Jan van Goyen is al meer dan 30 jaar gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid. De unieke locatie, jarenlange ervaring en persoonlijke benadering betekenen dat cliënten graag langskomen voor de mooiste versie van zichzelf.

Wist je dat botox ook kan helpen bij medische problemen? Zo behandelen onze cosmetisch artsen bijvoorbeeld tandenknarsen en hoofdpijn of migraine met botox.

Interesse of vragen? Een consult is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. 

ecjanvangoyen.nl 

Volg Esthetisch Centrum Jan van Goyen ook op Instagram: @esthetischcentrumjanvangoyen

0 replies on “Injectables of plastische chirurgie: graag zo natuurlijk mogelijk”