Gratis online yoga

the path to relaxation

Het Nederlandse online yoga platform EkhartYoga lanceert een unieke feature om de mentale gesteldheid van Nederlanders sterk te houden in deze uitdagende tijd. Yoga-liefhebbers kunnen in groepsverband gratis online yoga-lessen volgen. Daarbij staan deelnemers met elkaar in contact via de app.


De pandemie heeft ons allemaal op de een of andere manier getroffen en velen ervaren hierover stress, angst of een gevoel van onzekerheid. Veel internationale studies* bevestigen dat meditatie en yoga kunnen helpen bij het verminderen van die gevoelens van stress en angst. Zeker nu thuiswerken in Nederland weer de norm is, de dagen korter worden en de onzekerheid over de impact van het coronavirus opnieuw toeneemt groeit, is het essentieel om sociale, sportieve activiteiten te blijven doen.

Gratis yoga-lessen

Om hierin te faciliteren stelde Ekhart Yoga afgelopen maart het gratis Relief-programma gratis ter beschikking. Ruim 50.000 mensen maakten gebruik van deze tijdelijke mogelijkheid deze gratis yoga-lessen te volgen. In samenwerking met de Nederlandse start-up Close lanceert EkhartYoga nu opnieuw een gratis lesprogramma. Ditmaal met een unieke feature waardoor gebruikers op afstand en toch samen de lessen kunnen volgen.

Vier yoga-programma’s

Vanaf vandaag zijn vier programma’s beschikbaar. De vier ‘paths’ zijn gericht op ontspanning, betere nachtrust, kracht en stressverlichting en bestaan uit vier tot zes opeenvolgende lessen. Deelnemers kunnen deze individueel volgen en hierover in groepjes ervaringen uitwisselen. De groepsprogramma’s zijn hier kosteloos beschikbaar.

Over EkhartYoga

EkhartYoga is een online yoga platform dat in 2012 is opgericht door Esther Ekhart. Met meer dan 3.500 lessen en meer dan 40 leraren van wereldklasse, is het de grootste online studio van Europa. Meer informatie: EkhartYoga.com

MayoClinic ‘Meditation: A simple, fast way to reduce stress’. RadboudUMC ‘Wetenschappelijk bewijs voor mindfulness’