Dr. Hauschka Cosmetica doneert aan Because we carry

Het natuurlijke cosmetica merk Dr. Hauschka doneert de 20.000 producten, sets en sachets via Because we carry aan vrouwen in vluchtelingenkampen. Because we carry helpt sinds 2015 op Lesbos om de vlucht van mensen dragelijker te maken.

De producten van Dr. Hauschka worden uitgedeeld aan vrouwen. Verzorging en schoon zijn is een essentieel onderdeel van eigenwaarde. Because we carry onderstreept dat en heeft een plek in het Lesbos vluchtelingenkamp waar vrouwen een beauty behandeling kunnen krijgen. Dit maakt de samenwerking met Dr. Hauschka een geweldige match. De gezichtscrèmes, lotions, oliën, body crèmes, sets en sachets zullen in de laatste week van juni richting Lesbos verscheept worden.

Kaatje Nolen van Because we carry over de gift: ‘Persoonlijke verzorging is zoveel meer dan wat crème opsmeren of make-up opdoen. Het is een moment van aandacht voor jezelf. Dat is in de vluchtelingenkampen, tussen alle ellende, juist zo enorm belangrijk. Dat je je weer vrouw voelt, dat je je weer mens voelt. Iemand zien voor wie hij of zij is- niet als vluchteling, niet als vrouw van, niet als ouder die een gezin bij elkaar houdt, maar als mens.’

Dr. Hauschka gelooft dat ze de wereld mooier kunnen maken met hun100% natuurlijke cosmetica, Het uiterlijke verzorging en met hun manier van produceren. Zo is alle cosmetica dierproefvrij, fairtrade en 100% natuurlijk. Niet voor niets is het credo: we care, beyond personal care. Het verantwoord ondernemende bedrijf bedient geen markten, maar mensen. De grondstoffen die gebruikt worden zijn verantwoord gewonnen in projecten die mensen wereldwijd een goede kans geven. De diepe verantwoording maakt de match met Because we carry dan ook natuurlijk en vanzelfsprekend.

Because we carry is in 2015 als initiatiefvan drie Amsterdamse vrouwen gestart. Ze wilden wat doen aan de tragedie die zich afspeelde op Lesbos waar ouders en kinderen die vluchtten voor het geweld, verdronken. Zonder ervaring brachten ze 1000 babydragers naar Lesbos. Daar aangekomen zagen ze dat de situatie nog schrijnender was dan de media spiegelde. Er kwam een groter plan en meer hulp met als doel de vlucht en steeds vaker het verblijf van mensen op de vlucht iets dragelijker te maken.

Meer over Because we carry, klik hier.

Dr. Hauschka is verkrijgbaar via drhauschka.nl, drhauschka.be gecertificeerde therapeuten en erkende verkooppunten