Het eerste breinkennis- en inspiratieplatform

Na de introductie van het Golden Growth Model®, de bestseller Brain Balance en het nieuwe boek Brain Food, lanceert Charlotte Labee op 3 september het allereerste herseninspiratieplatform: YourBrainBalance.com. Dé plek om op een toegankelijke wijze meer te leren over de hersenen en het leiden van een gezond en gelukkig leven.  
Brein uit balans
Gezonde hersenen zijn essentieel voor een gelukkig leven. Maar in de moderne wereld, zeker nu alles om ons heen verandert, raakt ons brein sneller uit balans. Niet gek als je weet dat het brein gemiddeld 120.000 prikkels per dag moet verwerken. Technologieën en bijkomende prikkels zijn exponentieel gegroeid, maar onze hersenen zijn niet mee geëvolueerd. Problemen zoals overgewicht, angsten, burn-outs en depressies liggen daardoor op de loer. Charlotte: ‘Als we niet nu iets met onze hersenen en ons biologische systeem doen, zullen we als mensheid zowel fysiek als mentaal steeds zieker worden.’ Dit is volgens de Brain Balance-expert hét moment om bewust met de hersenen aan de slag te gaan en de balans te herstellen. Alleen zo kunnen we problemen structureel oplossen. Preventieve zorg is daarvoor het beste medicijn. ‘Als je de werking van je brein begrijpt en je als mens blijft ontwikkelen, kun je het leven creëren dat écht bij je past en dat jou gelukkig maakt’, aldus Charlotte.
Hét inspiratieplatform voor gezonde hersenen
Your Brain Balance geeft dagelijks inspiratie om ons brein en leven op een leuke en praktische manier te verbeteren. Informatie die we – tot grote teleurstelling van Charlotte – niet op school geleerd hebben. Het resultaat? Meer geluk en gezondheid. Bovendien ontwikkelen we zo meer weerbaarheid en wendbaarheid. Dat is precies waar Brain Balance voor staat. Charlotte: “Zo kun je de gezondste versie van jezelf zijn en jouw kracht en capaciteiten optimaal te benutten.” Op YourBrainBalance.com – het allereerste breinkennis- en inspiratieplatform ter wereld – verschijnen inspirerende blogs, video’s, vlogs, podcasts en heerlijke Brain Food-recepten. Naast Charlotte Labee zullen ook andere topexperts uit verschillende vakgebieden, onder wie Mark Schadeberg (slaapspecialist), Sjirk Zijlstra (neurobioloog) en Marcia Goddard (neurowetenschapper), hun kennis delen over actuele onderwerpen. Denk aan neurowetenschap, psychologie, slaap, meditatie, voeding, energie, Brain Balance voor kinderen en meer. Alles in begrijpelijke taal, zodat iedereen ermee aan de slag kan.
Exclusieve content
Bezoekers kunnen zich gratis inschrijven voor YourBrainBalance.com. Daarmee krijgen ze direct toegang tot exclusieve content over de belangrijkste tool in ons lichaam: het brein. En dat is onmisbaar, want zo stelt Charlotte: ‘Het is tijd om preventief voor jezelf én voor anderen te zorgen.’
Over Charlotte Labee
Na een periode van tegenslag en heftige burn-outklachten veranderde Charlotte Labee haar manier van denken, eten en leven. Door haar kennis over de hersenen uit de neurowetenschap toe te passen, verdwenen haar gezondheidsklachten. Inmiddels staat ze weer positief en bruisend van energie in het leven. Charlotte is Orthomoleculair Deskundige, Brain Balance-expert, spreker, (bedrijfs)coach en auteur. Eerder schreef ze de bestseller Brain Balance. In augustus 2020 lanceerde ze haar tweede boek: Brain Food, gezonde voeding voor je hersenen.