"Sail Away" – met verrukkelijke Boat Bites van R21
Aan de Amsterdamse Peperstraat vind je R21: het fine dining-restaurant waar vakmanschap, werelds koken en ontspannen elegantie door chef Orlando David, met twintig jaar ervaring in toonaangevende Michelinrestaurants, samen worden gebrachten in wereldse seizoensgerechten. Aanschuiven is sowieso een aanrader, maar met R21's Boat Bites kan je ookop het water genieten van Orlando's verfijnde gerechten!
Tijdens Sail (en elke vrijdag & zaterdag) kun je online je Boat Bites (naast Bites bevat de take-away kaart ook voor-, hoofd-, en bijgerechten) bestellen. Kies vervolgens online een afhaalmoment en meer aan bij de zij-ingang direct aan het kanaal naast de Peperbrug. Zin in een drankje?Bij aankomst kun je ervoor kiezen ook een fles wijn of bubbels uit de wijnkelder te bestellen. Zo geniet je ook op het water van topkwaliteit, midden in het hart van de stad
Liever aan wal? Laat je verrassen door het à la carte menu in een historische, intieme setting. Tijdens Sail is het extra sfeervol in de stad, dus reserveer tijdig want vol is vol.
Het interieur - een ontwerp van Merijn Gerlach - ademt ingetogen Scandinavische klasse, met originele elementen, kunst van Bilal Chahal en Escher-prenten uit de collectie van Davids moeder. Alles klopt, tot aan het handgemaakte servies en de kussens die David zelf ontwierp. De service is scherp maar warm, het wijnarrangement intelligent gekozen.
R21 bites en voorgerecht met rode mul
In 2024 werd R21 opgenomen in de Michelingids als veelbelovende nieuwkomer - een terechte erkenning voor een restaurant dat haute cuisine toegankelijk maakt zonder aan kwaliteit in te boeten.
Tannay presenteert Le Menu Marin tijdens SAIL Amsterdam 2025
Van 20 tot en met 24 augustus 2025 viert Amsterdam haar 750-jarig bestaan, gelijktijdig met de 10e editie van SAIL Amsterdam. Tijdens dit nautische hoogtepunt meren talloze historische schepen af in de hoofdstad en komen bezoekers van over de hele wereld samen om maritiem erfgoed te beleven. Restaurant Tannay, gelegen op het sfeervolle Realeneiland, viert deze bijzondere gelegenheid met een exclusief culinair concept: Le Menu Marin.
Laphroaig en Jaimie van Heije openen nieuw pop-up restaurant in Fort bij Rijnauwen
Na het succes van de uitverkochte editie in Fort bij Abcoude keert Laphroaig dit najaar terug met een exclusief pop-up restaurant op een nieuwe, indrukwekkende locatie: Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september serveert chef Jaimie van Heije hier een gloednieuw viergangendiner, geïnspireerd op de krachtige, rokerige smaken van Laphroaig single malt whisky.