"Sail Away" – met verrukkelijke Boat Bites van R21
Aan de Amsterdamse Peperstraat vind je R21: het fine dining-restaurant waar vakmanschap, werelds koken en ontspannen elegantie door chef Orlando David, met twintig jaar ervaring in toonaangevende Michelinrestaurants, samen worden gebrachten in wereldse seizoensgerechten. Aanschuiven is sowieso een aanrader, maar met R21's Boat Bites kan je ookop het water genieten van Orlando's verfijnde gerechten!
Tijdens Sail (en elke vrijdag & zaterdag) kun je online je Boat Bites (naast Bites bevat de take-away kaart ook voor-, hoofd-, en bijgerechten) bestellen. Kies vervolgens online een afhaalmoment en meer aan bij de zij-ingang direct aan het kanaal naast de Peperbrug. Zin in een drankje?Bij aankomst kun je ervoor kiezen ook een fles wijn of bubbels uit de wijnkelder te bestellen. Zo geniet je ook op het water van topkwaliteit, midden in het hart van de stad
Liever aan wal? Laat je verrassen door het à la carte menu in een historische, intieme setting. Tijdens Sail is het extra sfeervol in de stad, dus reserveer tijdig want vol is vol.
Het interieur - een ontwerp van Merijn Gerlach - ademt ingetogen Scandinavische klasse, met originele elementen, kunst van Bilal Chahal en Escher-prenten uit de collectie van Davids moeder. Alles klopt, tot aan het handgemaakte servies en de kussens die David zelf ontwierp. De service is scherp maar warm, het wijnarrangement intelligent gekozen.
R21 bites en voorgerecht met rode mul
In 2024 werd R21 opgenomen in de Michelingids als veelbelovende nieuwkomer - een terechte erkenning voor een restaurant dat haute cuisine toegankelijk maakt zonder aan kwaliteit in te boeten.
Louis Vuitton presenteert feestelijke creaties en Tea Time door Maxime Frédéric
Dit feestseizoen onthult Louis Vuitton een reeks gastronomische meesterwerken van Maxime Frédéric, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier 2025. In zijn atelier aan de rue du Pont Neuf creëert hij verfijnde lekkernijen die vakmanschap en creativiteit verenigen – van vernieuwde kerstklassiekers tot een luxueuze afternoon tea.
Fitz’s Bar presenteert nieuw cocktailmenu in Amsterdam
In de elegante setting van Fitz’s Bar aan het Oosterpark herleeft de sfeer van de Roaring Twenties. Onder leiding van award-winnende bartender Nick Vrielink brengt het team een ode aan klassieke cocktails met een moderne twist. Het nieuwe menu combineert vakmanschap en verbeelding, geïnspireerd door drie thema’s: Art, Crime en Apothecary.
Japan meets the Med: de nieuwe culinaire golf van The SIREN
Na haar culinaire reis langs de Middellandse Zee laat The SIREN zich dit najaar meevoeren naar Japan. In haar elegante restaurant aan het Rokin komt de Mediterrane ziel samen met Japanse verfijning.