Welke zonnebrand past bij jou?

We weten dat het belangrijk is de huid overdag altijd met een SPF te beschermen. Maar welk type zonnebrand is geschikt voor welk huidtype (normale, droge, gecombineerde of vette huid). Voor ieder huidtype biedt Paula’s Choice een geschikte dagcrème met SPF.Of het nu regent, bewolkt of zonnig is en of je nu binnen of buiten bent: UV-stralen hebben altijd een schadelijke invloed op de huid. De straling van de zon bestaat uit onder andere UVA- en UVB-stralen. UVB stralen zijn de oorzaak dat de huid verbrandt, maar UVA (met de A van Ageing) stralen dringen dieper door in de huid. Je voelt ze niet, maar ze zijn de belangrijkste oorzaak van huidkanker, rimpels en een verzwakt immuunsysteem. Deze UV-stralen raken je ook door het raam heen. 

Is een dagcrème met SPF net zo effectief als een gewone zonnebrandcrème?
Alle dagcrèmes van Paula’s Choice zijn standaard voorzien van minimaal SPF 30. Wanneer de SPF minimaal 30 is en het product actieve bescherming tegen UVA en UVB stralen bevat, is deze net zo effectief als een gewone zonnebrandcrème. Bovendien bevatten de dagcrèmes van Paula’s Choice ook nog eens effectieve ingrediënten voor de huid zoals antioxidanten en huidherstellende stoffen. Antioxidanten neutraliseren de schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen die vrijkomen door blootstelling aan de zon. Daarnaast helpen antioxidanten de huid te beschermen tegen andere bronnen van vrije radicalen, zoals blauw licht van digitale apparaten.

Minerale vs synthetische zonnefilter
Er zijn twee soorten filters die je huid tegen de zon beschermen, mineraal en synthetisch. Het ene filter beschermt de huid niet beter dan het andere. De keuze hierin hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gevoeligheid van de huid. 

Synthetische filters:
·       Geschikt voor een vette, gemengde huid
·       Lichte, gewichtloze textuur
·       Wordt vooral gebruikt in waterproof-formules; het ingrediënt ziet er niet melkachtig uit als het nat is

Synthetische zonnefilters absorberen de UV-straling in de huid. Deze zonnefilters kunnen hun werk het beste doen als ze in de huid zijn getrokken, dus het is verstandig om ze tenminste 20 minuten voordat je naar buiten gaat aan te brengen. Vaak hebben producten met een synthetische zonnefilter een lichtgewicht textuur, waardoor ze geschikt zijn voor een gecombineerde tot vette huid die snel last heeft van puistjes. 

Paula’s Choice producten met een synthetische zonnefilter:
·       Resist Anti-Aging Youth-Extending Dagcrème SPF 50 voor de gecombineerde of vette huid met anti-aging ingrediënten 
·       Skin Balancing Dagcrème SPF 30 voor de gecombineerde of vette huid
·       Clear Ultra-Light Dagcrème SPF 30 voor de acne-gevoelige huid
·       Sun Care Zonnebrandcrème SPF 50
·       Resist Anti-Aging Primer Serum SPF 30

Voor ieder met een normale tot droge huid die toch de voorkeur geeft aan een vollere dagcrème met synthetisch zonnefilter is er de:
·       Resist Anti-Aging Skin Restoring Dagcrème SPF 50

Minerale filters:
·       Zeer geschikt voor een droge, gevoelige en roodachtige huid
·       Zacht voor de huid
·       Kan een witte waas achterlaten op licht getinte tot donkere huidteinten Minerale zonnefilters hebben een natuurlijke oorsprong. Deze zonnefilters reflecteren UV-straling als een soort spiegel. Het is mogelijk om direct na het aanbrengen hiervan naar buiten te gaan, want deze producten werken direct. Producten met een minerale zonnefilter zijn het meest geschikt als je een gevoelige huid hebt.

Paula’s Choice producten met een minerale zonnefilter:
·       Skin Recovery Dagcrème SPF 30 voor een normale tot droge huid
·       Calm Dagcrème SPF 30 voor een gecombineerde tot vette huid met last van roodheid
·       Calm Dagcrème SPF 30 voor een normale tot droge huid met last van roodheid
·       Defense Dagcrème SPF 30 voor een normale huid

Voor ieder met een gecombineerde of vette huid die toch de voorkeur geeft aan een matterende dagcrème met mineraal zonnefilter is er de:
·       Resist Anti-Aging Super-Light Dagcrème SPF30

Hier is een handige tool te vinden waarmee de juiste zonbescherming per huidtype gevonden kan worden.

0 replies on “Welke zonnebrand past bij jou?”