Vrijdag is voor Vetiver Java

De Perris Monte Carlo Fragrances Black Collection wordt uitgebreid met een charismatische, houtachtige geur: Vetiver Java. Gian Luca Perris’ ode aan de natuur. Hij creëerde deze nieuwe geur door uitgebreid onderzoek te doen naar enkele van ‘s werelds meest zeldzame en kostbare grondstoffen.

Vetiver

Vetiver is een tropische plant, afkomstig uit India en Indonesië. De naam vetiver is afgeleid van het tamil-idioom “vettiveru”. De eigenaardigheid van deze plant zijn de wortels, die maar liefst 5 meter de diepte ingroeien. Hierdoor wordt vetiver niet alleen in parfum gebruikt maar ook geplant aan de randen van de straten om bodemerosie te voorkomen. Er zijn veel soorten vetiver, de meest waardevolle zijn de vetiver uit Haïti, de vetiver bourbon van het eiland Réunion en de vetiver uit Java. Afhankelijk van waar de plant groeit en de blootstelling aan de zon, heeft elke soort verschillende olfactieve facetten. Het is juist de rijkdom aan nuances en de complexiteit van deze geur die de ‘neuzen’ fascineert. De etherische olie Vetiver Java wordt gewonnen door stoomdestillatie van de wortels, die gewassen, gesneden en onder de zon gedroogd worden. De oogst gebeurt met de hand, van december tot september. Het destillatieproces duurt meer dan 24 uur. Gemiddeld geven 150 kilo gedroogde wortels 1 kilo etherische olie. De etherische olie van Vetiver Java heeft een specifieke geur die kan worden omschreven als houtachtig, aards, rokerig en verbrand, met bloemige, groene en kruidige facetten. Vetiver Java is een unieke interpretatie van de essentie van vetiver. Een frisse start van Bergamot uit Calabrië, Grapefruit en Timur Pepper, welke onmiddellijk plaatsmaken voor het houtachtige hart van de Vetiver Java, vergezeld van de bloemige accenten van het Absolute Geranium. Met een warme basis van amberachtige noten en musk. Kortom een gedurfd en charismatisch parfum

Vetiver Java voor dames en heren is te koop bij geselecteerde parfumerieën en Ici Paris XL. Edp € 95 (50 ml) | € 145 (100 ml)

0 replies on “Vrijdag is voor Vetiver Java”