Nieuwe K-beautyshop in de 9 Straatjes.

Op de Huidenstraat 32, hartje 9 straatjes in Amsterdam, is Laboratory K geopend. In deze nieuwe winkel vind je uitsluitend producten van Koreaanse afkomst, die veganistisch, dierproefvrij en clean zijn. Naast de opening van de fysieke winkel gaat ook de webshop live. De bedenker en eigenaar van Laboratory K is modeontwerper, winnaar van de Frans Molenaar award, Hyun Yeu.

Exclusieve producten
Koreaanse verzorgingsproducten, ofwel K-beauty, is geen nieuw begrip. Vanwege het effect van een schone en stralende huid kunnen de producten wereldwijd op een immer toenemende schare fans rekenen. Behalve dat alle producten in Laboratory K van Koreaanse komaf zijn, zijn de producten ook clean, veganistisch en dierproefvrij. Dit houdt in dat de producten geen ingrediënten bevatten die potentieel schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Laboratory K biedt een ruim aanbod van meer dan 150 hand-, haar-, huid- en lichaamsverzorgingsproducten van elf verschillende Koreaanse merken, waaronder Georganic (in Europa exclusief verkrijgbaar bij Laboratory K ). Maar ook de merken Purito, Klairs, Pyunkang Yul, iUNIK, Benton, Neogem, The Vegan Glow, Cosrx, E Nature en Yadah zijn bij Laboratory K te vinden.

Ervaar K-Beauty
Geheel volgens de visie van de oprichter Hyun Yeu is de nieuwe winkel vrolijk gekleurd met pastel pantone kleuren – die de Koreaanse popcultuur representeren – in combinatie met veel licht en witte muren, die zorgen voor een frisse look.  Bezoekers worden meegenomen in de wereld van de Koreaanse verzorgingsproducten en de kenmerkende beautyrituelen, die vaak bestaan uit meer dan tien stappen. Alle producten in de winkel mogen getest worden en je kunt hier jouw verzorgingsritueel uitstippelen voor een stralende huid. Niet in de gelegenheid om naar de winkel te komen? De webshop biedt hetzelfde assortiment, inclusief videos met advies over hoe de producten te gebruiken.

Over oprichter Hyun Yeu
Hyun Yeu (1974), is een in Korea geboren en in Amsterdam opgeleide modeontwerper met meer dan tien jaar ervaring en een sterke reputatie in de mode-industrie. Met zijn afstudeercollectie van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam won hij de prestigieuze Frans Molenaar Award in Nederland (2009). Na zijn afstuderen lanceerde Yeu zijn eigen label ADO LES SCENTS, een merk voor jonge, stedelijke, stijlvolle mannen. Zijn collecties werden getoond in Piti Uomo in Florence en Tranoi in Parijs. Hij was twee jaar op rij winnaar van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Incubator Award (2011/2012) en was de Nederlandse genomineerde van de International Woolmark Award (2014). Van 2012 – 2017 was Yeu Head of Design voor Gsus in Amsterdam. Begin dit jaar stond hij als medeoprichter aan de wieg van het Amsterdamse streetwearmerk Pharmacy Club. In zijn eerste winkel, Laboratory K, komen zijn passie voor beauty en zijn Koreaanse nationaliteit samen.

0 replies on “Nieuwe K-beautyshop in de 9 Straatjes.”