Waalre Classic Car Rally 12e edition gaat digitaal

Sinds 2009 is de Waalre Classic Car Rally een terugkerend hoogtepunt voor liefhebbers van gezelligheid en klassieke auto’s. Onder invloed van de coronamaatregelen wordt de 12e editie op een alternatieve manier gereden. Deelnemers aan de WCCR Individual Edition 2020 rijden de route individueel met een speciale ontwikkelde rally app en een routeboek. De opbrengst van de rally, die gereden kan worden tot 27 juni, gaat zoals altijd naar een goed doel.

Een onbeperkt aantal equipes met bijzondere, kostbare, snelle en/of klassieke auto’s kan dit jaar deelnemen aan de Waalre Individual Edition 2020. Door de coronamaatregelen rijden de deelnemers de rally dit keer individueel, op een zelfgekozen datum en tijdstip, maar voor 27 juni

Controle op afstand
Normaalgesproken worden bij een rally controle bordjes op de juiste route geplaatst. Bij deze rally gaat het digitaal via een speciaal ontwikkelde rallycheck app. Indien de equipes de juiste route rijden, krijgen zij een controle via de app op de telefoon. De wedstrijdleiding kan op afstand controleren welke equipe de route het beste rijdt.

Enthousiaste reacties
Ondanks het ontbreken van een gezamenlijk start- en finishmoment belooft de Waalre Individual Edition 2020 een gedenkwaardige editie te worden. ‘Uit de enthousiaste reacties die wij hebben mogen ontvangen, blijkt dat deelnemers na maandenlang thuiszitten veel zin hebben in een mooie rallyrit’, zegt voorzitter Pieter Bosman. ‘Dankzij de rallycheck app kan iedereen op een zelfgekozen moment, en op een veilige manier, genieten van een afwisselende tocht door een schitterende omgeving.’

Goede doelen
Zoals altijd komt de opbrengst van de Waalre Classic Car Rally ook dit jaar geheel ten goede aan één of meerdere goed(e) doelen in de directe omgeving van Waalre. Voorgaande jaren werden bedragen gedoneerd aan onder andere Planterij de Pimpernel, Het Waalres Museum, Scouting, Voedselbank, Klimbim, Willibrorduskerk, werkgroep Monumentendag en Woldere Winter Wonderland.