Mustang Mach 1 leverbaar in Europa

De Mustang Mach 1, die voor een wereldwijd virtueel publiek zijn Europese debuut beleeft tijdens de Goodwood SpeedWeek in West Sussex (Verenigd Koninkrijk), is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden.

De snelste

De Mustang Mach 1 profiteert van een reeks aerodynamische wijzigingen die zowel prestatiewinst opleveren als een opvallend uiterlijk, dat een hommage is aan de styling van de oorspronkelijke Mach 1 modellen. Het unieke design aan de voorzijde omvat een nieuwe tweedelige bovengrille, een nieuwe ondergrille en splitter, plus nieuwe zijroosters. Deze dragen allemaal bij aan de verbeterde aerodynamica en het hogere koelvermogen. Het prestatievermogen is opgevoerd tot een niveau dat de naam ‘Mach 1’ waardig is, met verbeterde aerodynamica, een speciaal afgestelde 460 pk 5,0-liter V8-motor 1 en opgewaardeerde koeling waarmee de Mustang het circuit nog beter aankan.

De Mach 1 is ook de eerste in serie geproduceerde Mustang die in Europa met een handgeschakelde ’high-performance’ TREMEC-zesversnellingsbak wordt geleverd. Met rev-matching voor naadloos terugschakelen en een verbeterd oliekoelersysteem voor de hoge eisen die een sportieve rijstijl stelt. Klanten kunnen ook kiezen voor de 10-traps automatische transmissie van Ford, met aangepaste software voor een geoptimaliseerd prestatievermogen op de openbare weg en op het circuit.

Iconische V8-power

De Mustang Mach 1 heeft een 460 pk sterke versie van de 5,0-liter V8-benzinemotor (geheel van aluminium) – speciaal gemodificeerd voor een beter prestatievermogen. Door een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk en gasklephuizen van 87 mm (identiek aan de Mustang Shelby GT350) wordt de vrije toestroom van lucht in de motor vergroot. De verbeterde luchttoevoer zorgt samen met opnieuw ingestelde motorsoftware en een combinatie van indirecte brandstofinjectie bij lage druk en directe brandstofinjectie bij hoge druk voor een ‘hoe meer toeren hoe beter’-karakter. Het maximumvermogen wordt geleverd bij 7.500 tpm; het maximumkoppel van 529 Nm wordt geleverd bij 4.600 tpm.

Zowel de handmatig als de automatisch geschakelde modellen zijn voorzien van een extra koelsysteem voor de achteras dat nog meer ondersteuning biedt bij het rijden op het circuit. De Mustang Mach 1 is ook standaard uitgerust met een sperdifferentieel, dat zowel bij rechtuit accelereren als bij het uit bochten komen de grip verbetert. Tevens heeft hij een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd, wat zorgt voor snelle en consistente remprestaties, zelfs bij hoge belastingen.

Iconisch ontwerp

Klanten kunnen kiezen uit acht combinaties van carrosseriekleur en gedurfde strepen op de motorkap en de zijkanten: Fighter Jet Grey met matzwarte/reflecterend oranje strepen; Iconic Silver, Shadow Black en Oxford White met matzwarte/rode strepen of Velocity Blue, Twister Orange, Race Red en Grabber Yellow met matzwarte/witte strepen. De bovengrille en ondergrille zijn zwart glanzend afgewerkt. Op het kofferdeksel en op beide voorspatborden staat het iconische Mach 1-logo. Unieke vijfspaaks 19″ lichtmetalen wielen die zowel voor als achter 1,3 centimeter breder zijn, zijn voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden.

Het interieur onderscheidt zich door een Ebony-kleurenschema en details van donker, gedraaid aluminium. De leren sportstoelen hebben metaalgrijze stiksels. Elke Mustang Mach 1 heeft een uniek dashboardplaatje met het Mach 1-logo en het fabricagenummer, plus unieke drempelbeplating en een nieuw startscherm op het digitale instrumentencluster van 30 cm. Standaard comfortfeatures zijn verwarmde en gekoelde voorstoelen, het geavanceerde SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford 3, een Premium Sound System van B&O met 12 luidsprekers en een FordPass Connect-modem 4 voor betere connectiviteit.

Wereldprimeur

Om de introductie te vieren, heeft Ford een wereldprimeur gecreëerd: een interactieve ervaring waarmee gebruikers hun eigen korte video kunnen maken met behulp van een online app. De gebruikers kunnen de kleur van hun Mach 1 en de cameraposities van hun voorkeur kiezen om daarmee een unieke, korte video te maken die op social media kan worden gedeeld. De app biedt gebruikers ook een ‘augmented reality’-ervaring waarin ze een digitale Mustang Mach 1 in een omgeving in de werkelijke wereld kunnen ‘neerzetten’.

De Mustang Mach 1, geïntroduceerd in 1969, heeft 295 snelheids- en duurrecords gevestigd op de zoutvlakte van Bonneville. Raceteams werden twee jaar achter elkaar met de Mach 1 kampioen bij de SCCA Manufacturer’s Rally, in 1969 en 1970. In 1971, 1974 en 2003 werden nieuwe of vernieuwde versies geïntroduceerd. Sinds 1969 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van de Mustang Mach 1 geproduceerd.

0 replies on “Mustang Mach 1 leverbaar in Europa”