Kunst als F1 erepodium

De F1 trofee wordt dit raceweekend uitgereikt op een reusachtig podium kunstwerk van Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky. Het opvallende ontwerp is een hedendaagse fusie van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Klibansky heeft getracht ons erfgoed samen te brengen in één reusachtig werk van bijna 200m2.

“Als je Nederland heel kort moet omschrijven, dan zullen de meeste mensen het hebben over molens, tulpen, klompen, kaas,  alleen vergeten wij soms onze rijke historie als handelsland in de scheepvaart en kunstenaars als Vincent van Gogh mee te nemen in dit lijstje en ook onze waanzinnige universiteiten die vooraan staan in de wetenschap en technologie.”,  aldus Klibansky.

Klibansky, al vanaf jongs af aan een gepassioneerd auto en F1 liefhebber, ziet deze samenwerking als een enorme eer, zeker nu de F1 voor het is eerst in zijn thuisland is. Hij omschrijft dit zelf als een “kippenvel moment”

Klibansky is voor het Nederlands publiek het meest bekend om zijn 13meter hoge astronauten beeld dat midden in de vijver op het Museumplein heeft gestaan. Momenteel zijn er twee reusachtige werken op de Apollolaan te bezichtigen in Amsterdam voor de “Art Zuid” tentoonstelling.

Joseph Klibansky

Joseph Klibansky staat bekend om zijn monumentale sculpturen en schilderijen, zijn werken worden verzameld en tentoongesteld over de hele wereld in plekken als New York, London, Parijs, Dubai en China. Zijn werken worden ook verzameld door een aantal grote Internationale celebrities zoals Sergio Ramos, Daniel Ricciardo, Timbaland, Maluma, Demi Lovato, Martin Garrix, Nicky Romero, Rico Verhoeven.

0 replies on “Kunst als F1 erepodium”