Aurea Fine Dining in Tirol: Chef Phillip Schnabel brengt haute cuisine naar Wildschönau

In de betoverende bergen van Tirol, verscholen in het exclusieve Mount Med Resort in Wildschönau, beleeft de Oostenrijkse fine dining-scene een nieuw hoogtepunt. Met de komst van de gerenommeerde Duitse chef Phillip Schnabel als Executive Chef van het Aurea Fine Dining Restaurant zet dit intieme restaurant zich op de kaart als culinaire bestemming voor fijnproevers uit heel Europa.

 Aurea Fine Dining, Mountain Med Resorts, Oberau, Österreich © Michael Huber | www.huber-fotografie.at,
Philip Schnabel, Mountain Med Resorts, Oberau, Österreich ©Michael Huber | www.huber-fotografie.at
Mountain Med Resorts, Oberau, Österreich verwendet werden. Jegliche Nutzung Dritter (durch Verkauf oder Weitergabe) ist mit dem Bildautor, Michael Huber | www.huber-fotografie.at,
Aurea Fine Dining Food by Executive Chef Phillip Schnabel © Barish Baur
Aurea Fine Dining Food by Executive Chef Phillip Schnabel © Barish Baur

Culinaire verfijning in een 850 jaar oud decor

Aurea is gevestigd in de historische gewelven van het 13e-eeuwse Probstenhof. De sobere grandeur van het erfgoedgebouw – met rood eikenhouten tafels, handgesmede details en luxueuze bekleding van Loro Piana – vormt het decor voor een gastronomische ervaring die slechts acht gasten per avond verwelkomt. Hier geen massaproductie, maar maatwerk tot in de kleinste smaaknuance.

Phillip Schnabel: creatief visionair met Franse roots

Phillip Schnabel, uitgeroepen tot Top 50-chef door de Schlemmer Atlas, staat bekend om zijn signature stijl: klassiek Frans vakmanschap met moderne flair. Zijn menu’s – zowel klassiek als vegetarisch – zijn gelaagd, sensueel en doordacht tot op moleculair niveau. Schnabel werkte in meerdere driesterrenrestaurants en bouwde een indrukwekkend CV op in Duitsland en Zwitserland. Zijn gerechten vertellen verhalen: over terroir, techniek, textuur en emotie.

“Elke creatie begint bij smaakvisie. Ik bouw van daaruit top-down, tot het eindproduct klopt met de emotie die ik wil overbrengen.”

Een zintuiglijke totaalbeleving

Bij Aurea draait alles om detail: van het aperitief in de stijlvolle Tenne Lounge tot het begeleidende wijn- of non-alcoholische arrangement. Het proeverijmenu begint vanaf €139 voor een vegetarische variant en €159 voor de klassieke versie. Gasten kunnen kiezen voor zorgvuldig afgestemde pairings – inclusief een exclusieve alcoholvrije lijn – die het smaakpalet verdiepen zonder te domineren.

Culinair hoogtepunt in Tirol

Met de komst van Phillip Schnabel positioneert Mount Med Resort zich als culinair baken in Tirol. Aurea Fine Dining is meer dan een restaurant: het is een ode aan ambacht, aan geschiedenis en aan de kracht van pure smaak. Een must-visit voor wie Oostenrijk wil ervaren met al zijn zintuigen.

Reserveren
Donderdag t/m zondag
Aperitief vanaf 18:00 uur in de Tenne Lounge
Max. 8 couverts
Wildschönau, Tirol – Mount Med Resort
Reserveren klik hier

Mount Med Resort Aurea Fine Dining © Michael Huber Photography
Mount Med Resort Aurea Fine Dining ©Michael Huber Photography
Aurea Fine Dining Hand-dived Norwegian scallop Périgord truffle lettuce ©Barish Baur
Aurea Fine Dining Hand-dived Norwegian scallop Périgord truffle lettuce ©Barish Baur
Mount Med Resort Aurea Fine Dining ©Michael Huber Photography
Mount Med Resort Aurea Fine Dining ©Michael Huber Photography

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte