3dCASE architectenburo van schets tot 3d-realisme

Hoe vaak heeft u als kind gedroomd over wat u wilde worden en waar u later zou wonen? Droomde u dan niet van een mooi groot huis met een grote tuin en een mooie auto? U kende natuurlijk uw ouderlijk woonhuis, waarvan u er later achter kwam dat het veel kleiner was dan het in uw kindertijd leek. Klaarblijkelijk wennen we snel aan andere ruimtes.

Maar uw kinderlijke droom verdwijnt niet en blijft juist in ons voortleven, ook als u al een paar keer verhuisd bent. Gelukkig maar, want er moet altijd iets zijn om naar uit te kijken, te verbeteren, als het om uw woongenot gaat. Alleen al de gedachte eraan kan je heel gelukkig maken. Maar het is natuurlijk niet alleen dat grote huis. Het is zoveel meer: ook de beleving van alles in en om het huis. Hoe maak je van een huis je eigen thuis?  Een plek waar je het allerliefst wil zijn? Het is niet alleen het omhulsel, de indruk aan de buitenzijde, maar ook ‘the feel’ binnen. Natuurlijk is ook de plaats waar het staat van belang. Voor iedereen zijn deze aspecten anders invulbaar en aan verandering onderhevig. Het is een unieke uitdaging om hieraan vorm te geven.

Als architect vind Kees de Langen van 3dCase architectenburo een juiste balans tussen de genoemde zaken enorm belangrijk. ‘Graag lever ik maatwerk en een unieke vormgeving, passend bij de wens van de opdrachtgever. Géén focus op alleen het exterieur of alleen het interieur, maar ook hoe de ruimtes in elkaar overlopen van binnen naar buiten, van boven naar beneden en andersom, en hoe de ruimtes bekleedt en belicht worden is zeer belangrijk. Dit alles kan niet los van elkaar worden gezien. Uiteindelijk gaat het om de totaalbeleving. Alles moet kloppen tot in detail. Aandacht voor deze details leidt tot kwalitatief goede architectuur, van eerste schets tot en met bouwtekening.’

Kees de Langen staat voor zijn vak en beschouwt het als kunst, net als muziek. ‘De echte virtuozen beheersen de techniek volmaakt. Hier ligt pure passie aan ten grondslag, het zoeken naar de ultieme compositie. Eén verkeerde noot kan de luisteraar in de war brengen. Zo is het ook met compositie in de architectuur. Het gaat erom tot in de kleinste details de compositie sterk te houden. Dat is kunst. Mijn streven is om de compositie te benaderen met ambacht en passie. Zo creëer ik de totale thuisbeleving, uw rust en ruimtelijk geluk’

Thuis zijn in ruimtelijk geluk

‘In een wereld die steeds kleiner lijkt te worden en sneller lijkt te gaan en waar we overal tegelijkertijd lijken te moeten zijn, krijgen we steeds vaker de behoefte aan meer rust. Dit geldt niet alleen voor de gesettelde 50-plusser, maar ook voor jonge mensen die net starten met hun ambities. Waar vinden zij die rust? Mijn gevoel zegt: in ieder geval thuis!

Thuis biedt terugtrekking, controle, verbondenheid en identiteit. Samenzijn geeft dit het warme gevoel van geluk. 

Thuis, waar je het liefste bent in gezelschap van je partner, gezin, kinderen, kleinkinderen of vrienden.

Thuis, een plek die speciaal kan zijn als er iets te vieren valt. Een plek die jezelf wilt vormgeven en naar jouw smaak kunt inrichten en beleven. 

Thuis, waar je mag huilen of ziek zijn en waar je muziek keihard kunt zetten.

Thuis, waar je het gevoel hebt helemaal vrij te kunnen zijn en je niet hoeft te verantwoorden.

Het is juist dit warme gevoel van geluk wat ons leven verrijkt. 

Als architect werk ik graag met u aan deze verrijking van uw thuis. En niet alleen deze aspecten. Graag voeg ik hier nog aan toe ‘ruimtelijkheid beleven’. Ruimte die een extra dimensie aan geluk toevoegt. Ik noem dat ruimtelijk geluk! Ruimtelijk geluk heeft te maken met wat u ziet of kunt zien, of niet ziet maar voelt. In mijn beleving zijn dat verrassende doorzichten of vergezichten, afstanden tot elkaar, kijken via een ruimte naar de volgende ruimte met voldoende lichtinval, om de hoek via buitenruimtes naar binnen kijken, contrasten en dieptes ervaren, spelen met hoog en laag, donker en licht, breed en smal. Dat alles is ruimtelijke beleving. Iets wordt extra bijzonder door spanning toe te voegen. Zo creëer je ruimtelijk geluk, passend bij u thuis.

Een uitgebreide 3d helpt een nieuw thuis voor te stellen als het er nog niet is

Van handschets tot uitgebreide 3d voor optimale beleving

Mijn jongste dochter vroeg ooit: “Papa, wat zie jij als architect anders dan ik”? Waarop ik antwoordde: “Dat weet ik niet, want ik weet niet wat jij ziet.” Wat ik wel weet, is dat de combinatie van het hebben van ruimtelijk inzicht en ideeën driedimensionaal op papier kunnen schetsen heel belangrijk is als beeldende ondersteuning voor u als opdrachtgever. Schetsen doe ik om die reden vaak bij het gesprek aan tafel, ook om visuele antwoorden te geven op uw spontane vragen. Regelmatig kom ik bij de eerste gesprekken bij mensen thuis en spreken we samen over hun wens. Thuis vind ik een mooie plek, want dan maak ik mensen mee in hun eigen geluks- en ruststand. Dat is plezierig en ontspannen werken en je kunt, wanneer het bijvoorbeeld een verbouwing betreft, mensen meteen schetsend op hun gemak stellen, met de driedimensionale werkelijkheid om hen heen. Heel belangrijk, want het is lastig om u een vernieuwd of nieuw thuis voor te stellen als het er nog niet is.

Handschetsen Kees de Langen

Driedimensionaal schetsen is al mijn hele leven met mij verbonden. Als 11-jarige maakte ik al 3d-handschetsen van een mooie villa met op de voorgrond een grote auto. De liefde voor dit vak en het creëren van droomhuizen komen dus niet helemaal uit de lucht vallen. Je kunt het talent noemen, maar ik kan me er niet tegen verzetten, ben ermee geboren. Ik vind het een eer om in staat te zijn een mooi product te maken voor mensen die kwaliteit waarderen. De afgelopen jaren zijn de technieken om tot een mooi ontwerp te komen en dat aan de opdrachtgever te presenteren enorm gewijzigd. Vroeger was men al tevreden met een eenvoudige vlakke tekening zonder kleur als presentatie. Tegenwoordig gaan die technieken steeds verder, tot bijna aan het realistische toe. Dat is natuurlijk schitterend, want met een 3d-animatie of 3d-impressie komen de sfeer en beleving pas echt tot uitdrukking. U kunt het model van alle zijden zien en er als het ware doorheen lopen. Zelfs materialen en kleuren kunnen gewijzigd worden. U wordt als opdrachtgever al heel snel betrokken bjj het ontwerp, tot in de details.’ 

Portret Kees de Langen

Twijfelt u om uw wensen te laten schetsen en in 3d te laten ontwerpen? Neem contact op met Kees voor een vrijblijvend gesprek. Graag legt hij u alles uit bij u thuis, in de omgeving die u wilt laten ontwerpen. ‘De basis is vertrouwen in uw architect, die uw ontwerp samen met u kan realiseren. Luisterend, met gevoel, passie, sfeer, ambacht en maatwerk, werk ik graag samen met u aan de beleving van uw thuis! Hierbij staat kwaliteit voorop, ook tijdens het bouwproces. Al meer dan 40 jaar heb ik passie voor dit vak. Ik beschouw dit als creatieve kunst, maar zeker ook als bouwkunst. Twee zaken die voor goede architectuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor elk project is een goede voorbereiding onontbeerlijk. Onze ontwerpen worden in 3d opgezet en het fijne hiervan is dat u ook tijdens de bouw werkelijkheid en ontwerp met elkaar kunt vergelijken. Graag werken wij mee aan de totstandkoming van uw nieuwe thuis. Uw unieke situatie en achtergrond creëren steeds weer nieuwe uitdagingen, of het nu gaat om totale nieuwbouw of de verbouwing of restyling van uw bestaande woonhuis. Onze missie is eigenlijk pas echt geslaagd als wij u met grote tevredenheid in uw nieuwe of vernieuwde thuis achter kunnen laten. Vertrouw op ons voor uw totale thuisbeleving, uw rust en ruimtelijk geluk!’

Kees de Langen 

ing. Architect BNA 

3dCASE architectenburo BNA

Reactorweg 301 

3542 AD Utrecht

Email: info@3dcase-architectenburo.nl

Telefoon: 030-2272412

Whatsapp: 06-36497632

Website: 3dcase-architectenburo.nl

Facebook/instagram/pinterest: 3dCASE architectenburo

Handschetsen Kees de Langen

0 replies on “3dCASE architectenburo van schets tot 3d-realisme”