Vaia à la badkamer

Dornbrachts nieuwe designkraan Vaia, ontwikkeld in samenwerking met Rafael de Cárdenas en Neri&Hu is geïnspireerd op de interior designtrend “Transitional Style” en vertolkt een zachte, harmonieuze vormentaal die net zo goed past in klassieke en moderne badkamerinterieurs als in badkamers waarin in lijn met de Transitional Style elementen uit verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden.

De verfijnde uitloop pakt een klassieke vorm op en vertaalt deze naar een nieuw en open silhouet. De eveneens klassiek aandoende grepen – beschikbaar als kruisgrepen of hendel – verbinden geometrische met zachte contouren. De conische rozetten zorgen voor een bijzonder zachte overgang naar de wastafel.

Transitional Style
De ‘Transitional Style’ in interior design is een combinatie van traditionele en hedendaagse elementen: een gezonde balans van vertrouwde en nieuwe dingen die uitnodigend werkt en waarin men zich snel thuis voelt. Dornbracht heeft de architecten Rafael de Cárdenas en Lyndon Neri en Rossana Hu van Neri&Hu uitgenodigd de ‘Transitional Style’ elk op eigen wijze te interpreteren. In moodboards, schetsen, materiaalcollages en badkamerontwerpen hebben zij het thema benaderd. Hun ideeën vormden vervolgens de basis voor de ontwerpen die door bureau Meiré und Meiré werden ontwikkeld.

#createanewbalance
Dornbracht wil nog meer impulsen geven aan interieur-design: onder de hashtag #createanewbalance roept het merk architecten, interieurarchitecten, designers, ontwerpers van badkamers en geïnteresseerde consumenten op om hun eigen interpretatie te delen van de ‘Transitional Style’.

Klik hier voor een filmpje

Meer info: dornbracht.com