Ontdek de mooiste plekken ter wereld met een huurauto

Een ultiem gevoel van vrijheid en alle verborgen geheimen van de wereld ontdekken; dat is wat veel reizigers willen. Een huurauto biedt hier alle mogelijkheden voor. Met een huurauto kunt u niet alleen de bekende highlights van een land bezoeken, maar ook een bezoek brengen aan de mooiste, door toeristen onontdekte, plaatsen. Daarbij is het niet nodig om stress of zorgen te hebben over uw vervoer tijdens de reis. Comfortabel en betrouwbaar vervoer heeft u immers gewoon binnen bereik.

De expertise van Alamo.nl

Expert op het gebied van wereldwijde autoverhuur is Alamo.nl. Dankzij de meer dan 25 jaar ervaring op de Nederlandse markt weet Alamo.nl alles over autoverhuur en internationale bestemmingen. Wereldwijd heeft Alamo meer dan 2.000 autohuur locaties. Dagelijks maken tienduizenden klanten gebruik van de huurauto’s en service van Alamo. Enterprise Holdings, een van de grootste autoverhuurders in Noord-Amerika, is eigenaar van Alamo, Enterprise en National. Alamo.nl is met name op de Amerikaanse markt uitgegroeid tot een van ’s werelds populairste autoverhuurders. Bovendien ziet Alamo.nl een groeiende populariteit in Europese bestemmingen. Met name Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal zijn zeer geliefde vakantiebestemmingen.

Autoverhuurder Lejebil.com

Het kleinere zusje van Alamo.nl is Lejebil.com. Door samen te werken met ’s werelds grootste autoverhuurders, heeft Lejebil.com toegang tot een internationaal netwerk van duizenden verhuurlocaties. Hierdoor kan Lejebil.com in meer dan 65 landen de goedkoopste huurauto’s aanbieden. Reserveringen op Alamo.nl en Lejebil.com worden uitgevoerd door Target Benelux b.v.

Alamo.nl en Lejebil.com bieden behalve informatie over verhuurlocaties en tarieven, ook informatie over bestemmingen. Dagelijks worden vele reizigers geïnformeerd op de websites, op Facebook, Instagram, Twitter en in de nieuwbrieven over de laatste reistrends en tips. Beleving en inspiratie staan hierbij centraal. Daarnaast bieden beide autoverhuurders vaak online actiecodes aan, waardoor u uw huurauto met korting kunt boeken. Via de website kunt u zich eenvoudig aanhouden zodat u op de hoogte wordt gehouden over deze acties.

Vijf handige autohuurtips

• Boek uw huurauto in het buitenland voorafgaand aan uw vakantie. Het kan goedkoper lijken om een auto ter plaatse in het buitenland te huren, maar de taal kan een barrière vormen voor het maken van goede afspraken. Lees altijd goed de voormet een huurauto waarden door en let op kosten die niet bij de huurprijs zitten inbegrepen.
• Kies voor een all-inclusive formule om onvoorziene, bijkomende verzekeringskosten te voorkomen. Bij Alamo.nl en Lejebil.com huurt u altijd een auto inclusief verzekeringen. Indien er een eigen risico geldt, kunt u dit afkopen tegen een voordelig tarief. Zo weet u waar u aan toe bent, zonder vervelende verrassingen.
• Let goed op de aankomsttijd en de inlevertijd. Zorg dat u uw huurauto weer voor hetzelfde tijdstip inlevert als u hem heeft opgehaald. Is dit een paar uur later, dan kan het zijn dat u voor een extra dag moet betalen.
• Controleer bij het ophalen en terugbrengen van de huurauto of deze in orde is. Noteer aanwezige schade en controleer of alles werkt. Maak foto’s van eventuele schade en laat dit aantekenen op het huurcontract
• Let goed op de tank-regeling. Veel maatschappijen werken met de full/empty regeling; met volle tank wegrijden en met ‘lege’ tank inleveren. Dit lijkt gemakkelijk, maar vaak betaalt u hiervoor veel te hoge kosten. Alamo.nl en Lejebil.com werken met een full/full policy; levert u uw huurauto met een volle tank af, dan betaalt u precies het bedrag voor de brandstof dat u heeft hebt gebruikt zonder extra kosten.

De onontdekte parels van Europa: Albanië en Macedonië

De Zuid-Europese landen Albanië en Macedonië zijn enorm in opkomst en dat is niet voor niets! In Albanië en Macedonië vindt u bergen, zee, authentieke UNESCO-stadjes en heerlijk eten. De lokale bevolking is enorm gastvrij en vriendelijk. Vanwege het bijzondere verleden van beide landen zijn hier vele interessante historische en culturele bezienswaardigheden. Onder invloed van Balkan- en Mediterrane culturen zijn de geheel eigen talen en culturen van Albanië en Macedonië gevormd. Bovendien zijn beide landen over het algemeen weinig bereisd, zeer betaalbaar en uitermate geschikt om met een Alamo.nl of Lejebil.com huurauto te ontdekken.

Albanië

Sinds kort is het nog makkelijker om naar Albanië te reizen, aangezien Transavia is gestart met rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. In Tirana kunt u gemakkelijk uw huurauto ophalen bij de luchthaven of in downtown Tirana. Vanuit hier kunt u het landschap van Albanië verkennen. Langs de kust vindt u mooie zandstranden en schitterende baaien, terwijl in het binnenland het landschap ruig en ongerept is. De Albanese Alpen met zijn afgelegen valleien, herders en pittoreske huisjes met houten dakpannen zijn uitermate geschikt voor lange wandelingen. In de omgeving van Dürres, een prachtige havenstad aan de Adriatische zee, liggen spectaculaire stranden. Vanuit Dürres kunt u naar Berat en Djirokastër rijden, deze steden staan sinds kort op de Unesco werelderfgoedlijst. Ook de Grieks-Romeinse opgravingen bij Butrint staan hier op vermeld. Een andere aanrader is een bezoek aan een van de veertien natuurgebieden of de enorme bron met helderblauw mineraalwater, genaamd de Blue Eye.

Macedonië

Via het schitterende meer van Ohrid kunt u gemakkelijk vanuit Albanië naar Macedonië rijden. Rondom het meer kunt u een bezoek brengen aan de vele culturele bezienswaardigheden in Ohrid en de omliggende plaatsen. Vanuit hier kunt u in zuidoostelijke richting rijden naar het sfeervolle stadje Bitola. Maak onderweg een stop bij het meer van Prespa waar u heerlijk kunt zwemmen of zonnen op een van de strandjes. Voor een spectaculair uitzicht kunt u de weg door het nationaal park Galichica nemen. Deze weg loopt tussen het meer van Ohrid en het meer van Prespa en biedt vanaf het hoogste punt een spectaculair uitzicht over beide meren. Bovendien ziet u middenin een prachtig stukje natuur, waar u diverse wandelingen kunt maken. Bent u een wijnliefhebber? Rijd dan door naar Demir Kapija, een plaatsje met de oudste wijnmakerij van de Balkan. U kunt hier zelf verblijven op een wijnboerderij