Koken op zijn Bonairiaans

Na bijna 10 jaar op Bonaire te hebben gewoond en gewerkt hebben Rick van den Broek en zijn vrouw Kim hun culinaire kennis en ervaring opgeschreven in een kookboek. In Flavors of Bonaire wordt verteld over de vernieuwde Bonairiaanse keuken waarbij ze vooral lokale producten hebben gebruikt. Het kookboek is vanaf heden verkrijgbaar in alle fysieke en online boekhandels en op de site flavorsofbonaire.com

Het inspirerende kookboek is een mix van Bonairiaanse producenten, lokale producten en sfeervolle fotografie. Er staan niet alleen originele recepten beschreven, maar het verhaal achter elk gerecht wordt op bijzondere wijze verteld. Het is dus niet alleen geschreven voor kookliefhebbers, óók mensen die een band hebben met Bonaire of nieuwsgierig zijn naar dit magische eiland zullen blij verrast worden.

Tijdens hun periode op Bonaire hebben Rick en Kim drie toprestaurants geopend: Yachtclub Restaurant, Restaurant At Sea en La Cantina Del Mar. Door hun inzet en toewijding hebben ze verschillende prijzen gewonnen zoals ‘Best Restaurant of the Caribbean’ en zijn ze lid geworden van Jeunes Restaurateures (JRE). Ook zijn ze de oprichters van BREWERY Bonaire dat tevens bekend is als ‘The house of Bonaire Blond’ het lokale biermerk dat ze in 2014 hebben geïntroduceerd.

Op dit moment zijn Rick en Kim weer woonachtig in Doetinchem, Nederland. Hier zijn ze bezig met een prestigieus project waarbij ze een Orangerie transformeren tot restaurant waarin de seizoenen en de Achterhoekse keuken de rode draad vormen.

Auteur: Rick van den Broek, fotografie Jan Lokhorst | 9789082749908