Kimpton De Witt lanceert maandelijkse ‘Art Hour’

Amsterdam staat al lang bekend om haar bruisende kunst-community en haar overvloed aan kunstgalerijen en musea. Kimpton De Witt, het eerste Europese hotel van het toonaangevende luxe boutique-merk Kimpton Hotels & Restaurants, werkt samen met de Amsterdamse kunstgalerie Oode om de eerste maandelijkse ‘Art Hour’ van Kimpton te realiseren.
Kimpton De Witt laat moderne kunst van zowel internationaal als lokaal talent zien, evenals een indrukwekkende collectie ‘verweesde kunst’ uit de Oode Gallery. Oode is de enige galerij in Nederland die een nieuw leven geeft aan werken die vroeger toebehoorden aan Nederlandse musea of ​​kunstinstellingen.
Op vrijdag 8 juni, tijdens het reguliere ‘Wine Hour’ van het hotel van 17.00 tot 18.00 uur, wordt de eerste ‘Art Hour’ georganiseerd door Oode Gallery’s oprichter Marleen Kurvers, toegankelijk voor zowel hotelgasten als het publiek. Tijdens het evenement krijgen kunstliefhebbers de kans om te leren over de verweesde ‘conversational art’ kunstwerken die te zien zijn in de eclectische openbare ruimtes van het hotel. Omdat de artiesten en achtergrondverhalen niet altijd bekend zijn, staat het de bezoekers vrij het verhaal achter de kunst interpreteren.
Kimpton De Witt is ideaal gelegen, op steenworp afstand van het centraal station van Amsterdam. Het hotel heeft 274 kamers en een goed doordacht design dat het lokale erfgoed eert en een speels tintje heeft. Kimpton De Witt combineert twee gebouwen uit de late 20e eeuw met drie uit de Nederlandse Gouden Eeuw, en heeft negen suites – waarvan vele met een eigen terras – en een klein huis met drie verdiepingen. Het hotel biedt ook unieke en persoonlijke details met een lokale twist, inclusief gratis VanMoof-fietsen om de stad te verkennen en elke dag vanaf 17:00 uur een gratis Wine Hour.
Ga voor meer informatie naar:  kimptondewitthotel.com