Het meest duurzame shirt ter wereld

Het nieuwe Nederlandse mannenmodemerk SKOT biedt duurzame kwaliteitsoverhemden met een hoogwaardig design. Het bedrijf produceert shirts van 100 procent biologische katoen met een minimale impact op de natuur en positieve impact op de mensen die het maken. Met eerlijke prijzen en transparantie over het productieproces. De missie van SKOT is 100% duurzame mode, de reis is net gestart met het aanbieden van het meest duurzame overhemd op aarde. 

SKOT biedt het meest duurzame shirt ter wereld aan. Met een minimale impact op de natuur en een positieve impact op de mensen die het maken. Mode zou mooi, leuk en eerlijk verdeeld moeten zijn, niet vervuilend en inhumaan. De visie van SKOT is dat iedereen een duurzame garderobe heeft. Wij bieden duurzame shirts aan. Iedere man heeft een shirt in zijn kledingkast. Sommige mensen dragen het dagelijks, anderen alleen bij bijzondere gelegenheden. We hebben veel zorg besteed aan het SKOT shirt, met hoogwaardig biologisch katoen, aandacht voor detail en een goede pasvorm.

SKOT richt zich op de bewuste man die er goed uit wil zien tijdens zijn werk of in zijn vrije tijd, maar die ook meer wil weten over de oorsprong van zijn kleding. De overhemden hebben een slanke eigentijdse pasvorm en zijn gemaakt van 100 procent biologisch katoen waarvoor 60 procent minder water gebruikt wordt dan bij conventionele katoen. Bij de productie worden knopen van natuurlijke materialen gebruikt en een lange katoenvezel van hoogwaardige kwaliteit die zorgt voor een zachte stof en een lange levensduur. De productie vindt plaats in fabrieken met hoge arbeidsstandaarden. Ook de verpakkingsmaterialen zijn gerecycled of komen uit duurzame bronnen. Consumenten kunnen het overhemd na gebruik voor een premie inleveren, hiervan worden weer nieuwe grondstoffen gemaakt.
Collectie

Het assortiment omvat een Serious collectie en een Fun collectie, waarbij veel aandacht is besteed aan de kwaliteit en het ontwerp. De Serious collectie is geschikt om te dragen naar het werk met veel aandacht voor details, zoals knopen van duurzaam gekweekte luxe parelmoer. De overhemden van de Fun collectie zijn wat korter en kunnen hierdoor ook los worden gedragen. Ze hebben meer uitgesproken designs en de knopen zijn gemaakt van gerecyclede kokosnoot. De kwaliteitsoverhemden zijn online verkrijgbaar vanaf 79 euro. Deze scherpe prijs is mogelijk omdat SKOT direct met de fabrieken samenwerkt en rechtstreeks aan de consument levert. Voor deze prijs wordt de aarde een stuk minder belast. Per overhemd wordt 2000 liter water bespaard en 200 milliliter aan chemische bestrijdingsmiddelen. SKOT overhemden zijn eenvoudig online te bestellen via skotfashion.com  en tijdelijk in een pop-up store ter gelegenheid van de Dutch Sustainable Fashion Week aan dePrinsengracht 715 in Amsterdam op 10 oktober aanstaande. Ook is SKOT aanwezig op het Fair Fashion Festival op 22 oktober aanstaande in Utrecht.

Naamkeuze SKOT

SKOT is een Fries woord en betekent schat. Deze naam is gekozen om te benadrukken dat je mooie dingen moet koesteren als een schat. Mooie kleding is geen wegwerpartikel, maar iets om lang van te genieten. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en hier brengt SKOT verandering in. Oprichter Ruben van Veen (37) heeft jarenlange ervaring als organisatieadviseur en was onder meer CFO van tech-startup The Ocean Cleanup. Met hulp van experts en groene ondernemers besloot hij een nieuwe stap te zetten en werd SKOT geboren. 

Voor meer informatie zie skotfashion.comInstagramFacebook en Twitter