Boretti Custommade barbecueën

Buiten koken is niet meer weg te denken uit ons huidige leven: in de tuin, op het balkon of in het park: zodra de zon schijnt gaat iedereen weer buiten aan de slag. Samen genieten van een heerlijk stuk vlees, vis of groenten waarbij het glas wijn natuurlijk niet mag ontbreken. Met kitchen lifestyle brand Boretti wordt een alledaagse zomeravond in een handomdraai een prachtige buona sera!

Boretti zorgt voor het ultieme custommade barbecue moment op hoog culinair niveau. Met de diverse collecties barbecues heeft elk model weer een andere feature zodat er voor iedereen iets te kiezen valt. Barbecueaccessoires mogen hierbij uiteraard niet ontbreken. Het voelt net alsof je kookt op een Boretti fornuis, alleen sta je dan heerlijk in de buitenlucht van de zon te genieten. Boretti heeft overal aan gedacht: van handvatten aan de zijkant om de barbecue makkelijk te verplaatsen tot een verwijderbare asla en aparte bakjes voor de olijfolie voor iedereen die snel knoeit: het wordt nu super easy om te barbecueën!

Bob Schmeitz, CEO Boretti: “We willen iedereen de mogelijkheid geven om te genieten van kwalitatieve, mooie outdoor apparatuur, daarom hebben we ook verschillende soorten, groottes en functies ontworpen. Onze ‘Fratello’ barbecue is bijvoorbeeld geschikt voor iedereen, zelfs mensen die klein behuisd zijn. Het neemt weinig ruimte in beslag en je maakt er toch de lekkerste gerechten op klaar.”

De kwaliteit en het design van de outdoor kitchens is het uitgangspunt van Boretti. Zo zijn de barbecues verkrijgbaar in de kleuren (donker) antraciet, zwart of gecombineerd lichtgrijs (onderkant), donkergrijs (midden) en zwart (bovenkant). Men kan kiezen uit een gas- of kolenbarbecue of zelfs een die allebei biedt. Tevens bieden sommige outdoor kitchens de mogelijkheid om zowel tegelijkertijd te grillen als te bakken. Daarnaast zijn details ook belangrijk bij de outdoor kitchens van Boretti. Zo hebben diverse modellen een handige flesopener om gelijk de fles wijn te kunnen openen. Ook hebben de barbecues een handige neerklapbare zijtafel met haakjes waar tangen en ander gereedschap aan gehangen kan worden.

Daarnaast zijn er ook neerklapbare zijtafels zonder haakjes maar met meer ruimte waar de groenten, vlees en vis op geplaatst kunnen worden. De meeste modellen zijn ook voorzien van wielen, zodat de barbecue makkelijk te verplaatsen is in de tuin of op een terras. Knoei je snel? Met een apart bakje voor de olijfolie is dit vanaf nu verleden tijd. En wat dacht je een makkelijk verwijderbare asla om het as weg te gooien? Tot slot denkt Boretti zelfs aan het verlichten van het kookgedeelte zodat je ook verder kunt grillen als het buiten al langzaam donker wordt.

 

Bij de kolenbarbecues is het goed om te weten dat deze zijn voorzien van goede ventilatieroosters zodat de lucht altijd goed beheersbaar is voor de perfecte temperatuur in de barbecue. Het houtskoolmodel heeft twee grillroosters én twee uitneembare kolenbakken waardoor je nooit meer moeilijkheden hebt om een grote asla te tillen. Ook mag een thermometer in de klep niet ontbreken om bij te houden hoe warm de barbecue is. Maar de gasbarbecue is toch wel echt de krachtpatser binnen de outdoor kitchens. Met vier branders en één zijbrander kunnen er veel gerechten tegelijk worden gebakken of gegrild. De barbecue is voorzien van één grillrooster en één bakplaat. Met de Boretti fornuisknoppen hoort deze barbecue thuis in de tuin van elke designliefhebber!

Alle Boretti outdoor kitchens met bijpassende barbecue-accessoires zijn verkrijgbaar bij de geselecteerde tuincentra en keukenspecialist, bij het Boretti Experience Center in Watergang (ten noorden van Amsterdam) en online te bekijken via: www.boretti.com

Gepubliceerd in editie Villa d’Arte 2 / 26 april 2017