Boekentip: Vaarwel spullen

Fumio Sasaki’s kledingkast bestaat uit drie shirts, vier broeken, vier paar sokken en niet veel meer. Een paar jaar geleden realiseerde hij zich dat al zijn materiële bezittingen hem eerder ongelukkig dan blij maakten, en dus besloot hij het gros van zijn spullen weg te doen. De effecten waren opmerkelijk: Sasaki ontdekte een nieuw gevoel van vrijheid, kon zich weer focussen en ervoer een echt gevoel van dankbaarheid voor de mensen en dingen rondom hem.

In de Japanse bestseller Vaarwel spullen verkent Fumio Sasaki de filosofie achter minimalisme en geeft hij zeventig praktische tips en adviezen om direct mee aan de slag te gaan. Zo helpt Sasaki je met een aantal eenvoudige regels een gelukkiger en waardevoller leven te leiden. Verder deelt hij verhalen over zijn eigen levensstijl en die van anderen, en laat zien hoe minimalisme uiteindelijk je leven verrijkt. Voor de liefhebbers van de Netflix-documentaire Minimalisme en de lezers van Marie Kondo, een absolute aanrader!

Fumio Sasaki (1979) is schrijver en hoofdredacteur bij een Japanse uitgeverij. Hij woont in een appartement van 20 vierkante meter in Tokyo, ingericht met een kleine houten kist, een bureau en een oprolbare futon. Hij onderhoudt een website met artikelen over de voordelen van een minimalistisch bestaan.

Titel: Vaarwel spullen | Auteur: Fumio Sasaki | Omvang: ca. 265 pagina’s, geïllustreerd | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0910 8 |