Boek: Rietveld’s Design factory re-newed

De bijdrage van Gerrit Rietveld (1888-1964) aan het Nederlandse design en de architectuur, is minstens zo fenomenaal als die van Mondriaan in de beeldende kunst. Het boek Rietveld’s Design Factory Re_Newed verbindt het werk van de meester van Dutch Design aan vooraanstaande ontwerpers van onze tijd: Studio Rens, Sigrid Calon, Bertjan Pot, Studio Job, Ruud Jan Kokke, Richard Hutten en Maarten Baas.

Gerrit Th. Rietveld ontwierp eind jaren vijftig Weverij De Ploeg in Bergeijk. Deze eerste en enige fabriek die Rietveld tussen 1957-1959 ontwierp, dateert uit de laatste fase van een indrukwekkende loopbaan. De architectuur en de omliggende landschapstuin van Mien Ruys (1904-1999), vormen een statement; een van de meest geslaagde manifesten van Modernistische architectuur in Europa. In 2017, na zorgvuldige renovatie, vloeit er nieuwe energie, kleur en optimisme door dit unieke Modernistische monument. tentoonstellingsontwikkelaars en -producenten vroeg de jonge ontwerper Aart van Asseldonk om de functionaliteit en het aanzien van het interieur te vernieuwen.

Over de schrijver

Auteur Toon Lauwen schreef en begeleidde 14 uitgaven op het gebied van architectuur en design voor verschillende uitgevers waaronder Phaidon, Joost Elffers Books NY, 010 Publishers, Thoth. Drie boeken verschenen onder zijn eigen label WOTH; ways of thinking. Als curator werkte hij in opdracht voor het Stedelijk Museum Amsterdam, MOTI, NAi &c. en begeleidde verschillende design tentoonstellingen naar Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en naar diverse Europese musea en kunstlocaties.

Rietveld’s Design Factory Re-newed | Toon Lauwen | 9789402602555 | 24,95 |  Nederlands en Engels